• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Batman Sanayi ve Ticaret Odası (BATSO), 4 adayla başkanlık seçimi için sandık başına gidildi.

Batman İl Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşen seçimde 7 grup liste yarışıyor.

Seçime, Mehmet Emin Doğru, Abdulkadir Demir, Osman Nasıroğlu ve Mehmet Ekinci yarışırken, seçime 2 bin 260 seçmen katılarak oy kullanıyor. Saat 17.00'ye kadar sürecek olan seçime katılımın yüksek olduğu gözlemlendi.

Dayanışma Grubu olarak "Sarı Oy Pusulası" ile seçime giren Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Mehmet Emin Doğru, oda seçiminin hayırlara vesile olmasını temenni etti. Doğru, kazanmaları takdirde hizmet yerleri olması gereken odaları, vesayetten uzak amacına uygun hale getireceklerini belirtti.

Seçimin Batman, sanayi ve ticaret ehline hayırlara vesile olmasını temenni eden Doğru, "BATSO seçimleri bu sabah saat 08.00 itibarıyla başlamış bulunmaktadır. Bizlerde Dayanışma Grubu olarak 'Sarı Oy Pusulası' ile seçime giriyoruz. Bu süre içerisinde işverenlerimize, firma sahiplerimize, seçmenlerimize yönelik bir çalışmamız oldu. Bu çalışma neticesinde Allah'a şükürler olsun güzel bir sonuç elde ettiğimizi düşünüyoruz. Öncelikle bu seçimin Batmanımıza, işverenlerimize, sanayi ve ticaret ehline hayırlar getirmesini diliyorum. Sonuç ne şekilde olursa olsun sonucun inşallah hayırlı olacağını düşünüyoruz." dedi.

Doğru, "Ticaret Odası gördüğümüz kadarıyla bugüne kadar asli fonksiyonunu kuruluş felsefesini istenilen şekilde yerine getirmedi. Oraya gelen insanlar hizmeti önceleme yerine başka durumları ön plana çıkartarak hareket ettiler. Dayanışma Gurubu olarak biz bu eksiği gördüğümüzden dolayı bu kötü gidişata dur demek adına bizde bu alana indik. İnşallah yarın itibarıyla BATSO yepyeni, emin, temiz ve ehil olan kadrolarla yoluna devam edecektir." ifadelerini kullandı.  

Seçimin hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Doğru son olarak şunları söyledi: "Dayanışma Grubu olarak bu süre içerisinde özellikle şunu ortaya çıkardık. Bu odalar hizmet yerleridir. Buralara gelen insanlar hizmet amacıyla buralara gelmesi gerekir. Hizmeti, Batman'ı, Batman'ın sorun ve sıkıntılarını öncelemeleri gerekir. Bu şekilde adım atmaları gerekir. Koltuklar geçici ve emanettir. Emanetin hakkı verilmediği vakit o emanet oraya gelen insanların boynunda bir yük olarak kalacaktır. Dayanışma Grubu olarak biz oraya geldiğimiz vakit seçmenlerimize söylediklerimizle ilgili projelerimiz olacaktır. Biz bu projelerimizi seçmenlerimizle, işverenlerimizle diyalog içerisinde biz bunları hayata geçireceğiz. Rabbim hayırlı kılsın." (İLKHA)