• DOLAR 32.568
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2433.684
  • ...
"Bir kitabın bir cezaevi kapatacağı inancındayız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

'Kütüphaneler Haftası' münasebetiyle Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı 4 okula kitap bağışında bulunan HÜDA PAR Ergani İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Coşkun, okumaya yönelik çalışmalarda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Coşkun ve beraberindeki heyet, ilçeye bağlı Arif Biçen İlkokulu Müdürü Mehmet Yıldırım, Fatih İlkokulu Müdürü Fesih Yasak, İnkılap İlkokulu Müdür Yardımcısı Zülküf Çeri ve Şehit Öğretmen Aynur Sarı İlkokulu Müdür Yardımcısı Mehmet İzci'yi ziyaret ederek kendilerine birer Kur'an'ı Kerim hediye etti.

Okul idarecileri tarafından sıcak bir ilgiyle karşılanan Coşkun ve beraberindeki heyet, bir süre onlarla sohbet ettikten sonra 4 okulun kütüphanesine 25'er adet Peygamber Efendimizi anlatan kitap bağışında bulundu.

"Kitap okuma hayat kurtarır, dosdoğru bir bakış sunar"

Ergani İlçesinde okuma oranının gittikçe düştüğünü söyleyen Coşkun, bir şehri imar ederken, nesli ihya etmenin ihmal edilmesi durumunda, ihmal edilen neslin, imar edilen şehri tahrip edeceğine dikkati çekti.

Paris sistemiyle değil Allah'ın adıyla başlayan bir sistemle gençlerin okutulması gerektiğinin altını çizen Coşkun, "HÜDA PAR Ergani İlçe Gençlik Kolları olarak 'Kütüphaneler Haftası' münasebetiyle ilçemizde bulunan Arif Biçen İlkokulu, Fatih İlkokulu, İnkılap İlkokulu ve Şehit Öğretmen Aynur Sarı İlkokulu'nu ziyaret ederek kütüphanelerine kitap bağışında bulunduk. İlçemizde kitap okuma oranının düştüğünü, gençlerimizin sanal alemden dolayı kitap okumada gerilediğini görmekteyiz. Kitap okumayan bir neslin kötü alışkanlıklar edindiği bilinen bir gerçektir. Çünkü şehri imar ederken, nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil, imar ettiğiniz şehri tahrip eder. Bu sebeple Paris sistemiyle değil Allah'ın adıyla başlayan bir sistem ile gençlerimizi inşa etmeliyiz. Böyle yapıldığında yıkıcı değil yapıcı ve imar edici bir nesil yetişir. Bizler bir kitabın bir cezaevi kapatacağı inancındayız. Çünkü kitap okuma hayat kurtarır, dosdoğru bir bakış sunar." şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir