• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanlığı her hafta esnafı ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinlemeye devam ediyor. Esnaf, HÜDA PAR heyetine, yaşanan sıkıntılar nedeniyle günlerdir siftah etmediklerini söyledi.

Ziyaretler sırasında oldukça ilgi gören HÜDA PAR heyeti ziyaretlerden oldukça memnun bir şekilde ayrıldıklarını ifade ettiler. İl Başkanı Mehmet Demir ve beraberindeki heyet bu hafta Yenipınar Mahallesi'nde bulunan Buhara Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret etti. Buhara Caddesi üzerinde bulunan esnaf oldukça sıkıntılı bir süreçten geçtikleri ve günlerdir siftah etmeden dükkânlarını kapatarak eve eli boş gittiklerini dile getirdiler.

Bu durumun oldukça sıkıntılı bir süreç olduğunu, kira, sigorta ve benzeri giderlerini ödemekte sıkıntı çektiklerini ve her yıl birçok esnafın kepenk kapatmak zorunda olduklarını ifade ettiler.

HÜDA PAR'ın halkın umudu ve gelecekteki teminatı olduğunu dile getiren Demir, Adıyaman esnafının oldukça zor bir dönemden geçtiğini dile getirerek şöyle konuştu:

"Barış huzur ve kardeşliğin şehri olan Adıyaman'ımızda halkımızın oldukça sıkıntılı bir süreçten geçmiş olması, işlerinin istenilen düzeyde olmaması bizleri üzmüştür. Görüştüğümüz konuştuğumuz esnaf kardeşlerimiz ve vatandaşlarımız özellikle piyasada iş anlamında ciddi bir sıkıntının olduğunu bizlere ifade ettiler. HÜDA PAR olarak halkımız tarafından oldukça ilgi görmemiz bizleri son derece memnun etmiştir. Ancak halkımızın ekonomik seviyesinin istenilen düzeyde olmaması ve esnafımızın 'günlerdir siftah etmedik' demesi bizleri derinden üzmüştür."

"İşsizlik büyük bir sorun"

Adıyaman'ın sanayileşmede geri kalmasının işsizlik anlamında çok ciddi sorun oluşturduğunu belirten Demir, "Şehrimizin çıkmaz bir noktada olması ve sanayi anlamında ciddi hamlelerin olmayışı işsizlik ile beraber halkımızın kendilerine güven verecek siyasi arayış içerisinde olduğunu gördük. Yaptığımı ziyaretler neticesinde halkımızdan edindiğimiz izlenimler esnafımız ile yaptığımız sohbetler sonucunda özelde memleketimizin genelde ise tüm insanlığın HÜDA PAR'a ne kadar ihtiyaç duyduğunu bir kez daha anlamış olduk. Bugüne kadar yapmış olduğumuz yüzlerce ziyaret, binlerce görüşme bizlere bu ülkenin geleceği ve güvencesi için HÜDA PAR'ın ne kadar önemli bir yer teşkil ettiğini bir kez daha ortaya koymuştur." dedi.

Demir son olarak, "Bizler il ve ilçe teşkilatlarımız ile birlikte Adıyaman halkımızın sıkıntılarının giderilmesi adına elimizden gelen tüm gayret ve çabayı göstereceğiz. Bu anlamda halkımızın sıkıntılarını yetkili makamlara ulaştırabilmek için basın yoluyla ve siyasi arenada gerekli gayreti göstereceğiz." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş -İLKHA)