• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Şam`a Robocop Kıyafet Taşıyan TIR Hala Kayıp
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şam’a giysi götürdüğünü zanneden TIR Şoförü Hamis Sarsar’ı Babıl El-Havva bölgesinde durduran silahlı 15 kişi TIR`ı kaçırdı. TIR şoförünü daha sonra serbest bırakan kimliği belirsiz kişiler ve güvenlik malzemesi dolu TIR, 2 aydan bu yana bulunamıyor.
 
Alınan bilgiye göre 31 ACU 72 plakalı beyaz renkli çekici ile 34 NM 183 plakalı dorse içinde güvenlik malzemesi olarak adlandırılan çevik kuvvet polislerinin giydiği robocop kıyafetleriyle dolu TIR Hatay’ın Cilvegözü Sınır Kapısı`ndan yükünü boşaltacağı Şam’a doğru hareket etti. Hareket eden, TIR tampon bölgenin 15-20 km uzağında silahlı 15 kişinin saldırısına uğradı. TIR şoförünü önce rehin alan kimliği belirsiz kişiler daha sonra serbest bırakarak TIR`la birlikte kayboldu.
 
Olayın 29 Ocak 2012 günü meydana geldiğini söyleyen kaçırılan TIR’ın bağlı olduğu nakliye firmasının sahibi Mehmet Nuri Güler, 2 aylık süre içerisinde kaçırılan TIR’larından haber almadıklarını Suriyeli yetkililerle yaptıkları görüşmelerde TIR’larının halen Suriye’den çıkış yapmadığı bilgisinin dışında her hangi bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.
Kaçırılan TIR’ı yeni aldığını ve halen taksitlerini ödediğini aktaran Güler, firma olarak zararının 95 bin euro olduğunu söyledi. Araçlarının bağlı olduğu kaskonun bu zararı ödemeyeceği bilgisinin kendilerine kısa bir süre önce bildirildiğini anlatan Güler, “Yetkililerden isteğimiz, aracımızın bulunması için bize yardım etmeleridir” dedi.
 
Yükledikleri malzemelerin faturalarda giysi olarak görüldüğünü ancak gümrük kontrolünde Güvenlik malzemesi yani robocop kıyafeti olarak belirlendiğini söyleyen Güler “TIR Cilvegözü Sınır Kapısı`ndan Babıl El Havva’ya doğru hareket ederken güvenlik sahasından yani tampon bölgeden çıktıktan 15-20 km sonra kimliği belirsiz 10-15 kişilik eli silahlı bir grup tarafından durdurulmuş. Şoförümüz Hamis Sarsar’ı da beraberlerine alan kişiler, Hamis’in gözlerini bağlayarak aracı yaklaşık 20 dakika süren bir uzaklığa götürmüşler. Şoförümüzün hiç görmediği bu yerde onu ayrı bir araca almışlar. Bir grup güvenlik malzemesi dolu TIR’ı alıp gitmiş. Gözlerini bağladıkları Hamis’i de 5-6 saat alıkoymuşlar. Daha sonra araç yine hareket etmiş. Bu kez bir eve götürmüşler. Burada da şoförümüze bu firmaya ait hangi yük olursa olsun o TIR’ların da gasp edileceğini söylemişler. Daha sonra parasının olup olmadığını sormuşlar. Hamis Sarsar da paraya ihtiyacı olmadığını söyleyince onu sınır hattındaki tellerden geçirerek Cilvegözü-Babil El Havva arasındaki tampon bölge diye tabir edilen yere bırakıp gitmişler” diye konuştu.
 
Kendilerinin olaydan haberleri olur olmaz gerek Türkiye’de gerekse Suriye’de gerekli makamlara başvurduklarını da sözlerine ekleyen Güler “Babıl El Havva Gümrüğü`nden gelen son yazıda TIR’ın halen Suriye’den çıkış yapmadığı belirtiliyor” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir