• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
Bingöl-Sancak yolu "duble yol" olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Sancak beldesini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, burada yaptığı açıklamada, Bingöl-Sancak arasında yapılması planlanan yolun "duble yol" olması gerektiğini dile getirdi.

Tasalı ve beraberindeki heyet ilk olarak merkeze bağlı Sudüğünü köyünde bulunan vatandaşları ziyaret etti. Köylerinin sorun ve sıkıntılarını Tasalı ile paylaşan Muhtar Ahmet Barlak, en çok ulaşım konusunda sorun yaşadıklarını belirtti.

Sudüğünü köyü sakinlerinin sorunlarını dinleyen HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Tasalı, "Bu köyün ve bölgenin en büyük sorununun ulaşım olduğu anlaşılıyor. Ulaşım bir yerin olmazsa olmazıdır. Yüz yılda bir yapılan yolun en güzel şekilde yapılması lazım. Bunun takipçisi olacağız." dedi.

Sudüğünü köyünden ayrılan Tasalı ve beraberindeki heyet, Sancak beldesine giderek vatandaş ve esnafı ziyaret etti, esnafın sorunlarını dinledi.  Esnaf ziyaretinin ardından vatandaşlarla bir araya gelen Tasalı, burada bir süre vatandaşlarla sohbet ederek beldenin sorunlarını dinledi.

"Bingöl-Sancak yolu 'duble yol' olmalı"

Tasalı, Sancak Beldesi ve Sudüğünü köyü ziyaretlerinde bölge halkının en çok ulaşım sorununu dile getirdiğini söyledi.

Tasalı, "Bir süre önce, Bingöl-Sancak arasındaki 33 kilometrelik yolun yaklaşık olarak 260 milyon civarında bir tutarla ihale edildiğini öğrendik.  Bu gerçekten büyük bir ihale. Daha önceleri yolun duble yol olarak yapılacağı dillendirilirken, ihalenin projesinde yolun duble değil de genişliği 10 metre olan bir yol şeklinde olacağı söyleniliyor. Şu an mevcut yol zaten 8 metre. Vatandaşın hakkında en çok şikâyet ettiği yolun 10 metre genişlikte yapılması bölge halkında gerçekten hayal kırıklığına neden olacak. Bu projenin daha önce söz verildiği gibi duble yol olarak yapılması için yetkililerin gayret göstermesi gerekir. Bu ihalenin hakkının verilmesi gerekiyor. Yıllardır, bölge halkının, umutla beklediği yolun standartlarına uygun yapılması için yetkililerin üzerlerine düşeni yerine getirmesi lazım." şeklinde konuştu. (İLKHA) 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir