• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Adalet Bakanı Gül: Türkiye hiçbir terör örgütü ile pazarlığa oturmaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'teki temasları kapsamında yapımı devam eden Olimpik Yüzme Havuzu inşaatında incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yaptığı incelemelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin 'Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un YPG ile Türkiye arasındaki arabuluculuk önerisini nasıl değerlendiriyorsunuz?' şeklindeki sorusunu cevaplandıran Bakan Gül, Türkiye'nin hiçbir terör örgütü ile pazarlık için masaya oturmayacağını belirterek, insanlığı tehdit eden terör örgütlerine ancak onların anladığı dilden cevap verilmesi gerektiğini söyledi.

"Bu konuda Türkiye ile diyalog içerisinde olmaları olması gerekendir"

Bakan Gül, "Bütün dünyaya çağrımız! Terör örgütleri hukuk devleti olan devletlerin muhatabı değildir. Örgütleri 'bize yakın, bize uzak örgütler' diye tasnif etmek ve kategorize etmek hiçbir devlete yakışmaz. Türkiye'nin tavrını Cumhurbaşkanımız dün de ifade ettiler. Bu konuda Türkiye ile diyalog içerisinde olmaları elbette beklenendir, olması gerekendir. Türkiye'nin duruşu nettir. Afrin'de ve diğer yerlerde de ulusal güvenliğimizi tehdit eden ve uluslar arası hukuka dayanan tüm meşru haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz. Bu konuda hiçbir şekilde terör örgütüyle bir pazarlık, diyalog içerisinde olamayız. Başka ülkelerinde bu tarz tavırlarının doğru olmadığını buradan ifade etmek lazım."dedi.

"FETÖ 40 yıllık bir terör örgütüdür"

Devam eden FETÖ operasyonları ve devam eden OHAL süreciyle ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'nun sözlerini de değerlendiren Gül, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla, hiçbir zafiyete düşmeden ve büyük titizlikle devam ettiğini belirterek, "FETÖ, devletin yargısına, emniyetine, askeriyesine ve bürokrasisine sızmış ve güçlendikleri zaman devleti ele geçirmeye yönelik bir hayalleri olan ve buna göre dizayn edilmiş 40 yıllık bir terör örgütüdür. 2 yıllık, 2 günlük bir mücadeleyle 'Bu örgütü bitirdik' demek asla düşünülemez. Böyle bir şey söylemek FETÖ ile mücadele anlamında bir zafiyettir, FETÖ ile mücadeleyi savsaklamaktır. Böyle bir şeyin kabulü mümkün değildir. Örgütün kendisi zaten devletin içerisinde ve hala deşifre edilememiş bir yapılanmadır. Dolayısıyla 40 yıllık bir terör örgütüne karşı '2 yıl içerisinde bunları deşifre ettik, her şey tamamlandı, mücadele bitti' demeyi kimse bizden beklemesin." ifadelerini kullandı.

"Olimpik havuz 270 günde teslim edilecek"

Gaziantep'te yapımı devam eden olimpik havuzun da kısa süre içerisinde bitirileceğini belirten Bakan Gül, "Havuz problemi bugün itibariyle çözülmüştür. Bu konuda Gençlik Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak Beyefendi, Bakan olduğu gün, ilk talimatı da bu yönde vermiştir. Hamd olsun yer teslimi müteahhit firmaya verildi. Firma burayı 270 günde teslim edeceğini söyledi. İnşallah en kısa zamanda tamamlanacak ve Gaziantep'in hizmetine layık bir şekilde başlayacaktır."diye konuştu.

Bakan Gül, buradan partisinin il teşkilatına geçti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir