• DOLAR 32.642
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2504.945
  • ...
İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy Kayyımların çalışmalarını denetlemek üzere Bitlis`te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Kanun Hükmündeki Kararnameyle (KHK) belediyelere atanan kayyımların çalışmalarını yerinden görmek üzere Bitlis'e geldi.

Muş Havalimanından karayoluyla Bitlis'e gelen Bakan Yardımcısı Ersoy, ilk önce Güroymak ilçesinde semt sahalarının açılışına katılarak, kayyım olarak görevlendirilen Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu'ndan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Ersoy, çocukların gülebileceği,  kanın akmadığı ve huzurun hâkim olduğu bir coğrafya inşa edeceklerini söyledi.

"Hepsinin bir tek amacı var ve hepsinin patronu aynı"

Son yıllarda bölgede yaşanan çatışma ve olaylarda asıl hedefin ne olduğunu çok iyi gördüklerini belirten Ersoy, şunları söyledi:

"FETÖ'nün 15 Temmuz'da başarısız olan itleri, kandile kaçtıysa artık Türkiye üzerinden oynanan oyunları hepimiz görmeliyiz. Bu işin ne FETÖ'sü, ne PKK'sı, ne DEAŞ'ı, ne YPG'si hiç biri birbirinden ayrı değil. Hepsinin bir tek amacı var. Çünkü hepsinin bir tek patronu var. Patronları belli. Bugün Suriye'yi bu hale getiren, Irak'ı bu hale getiren, Libya'yı bu hale getiren, Filistinli çocukları her gün İsrail askerlerinin postalları altında ezdirenler kimlerse bunların patronları da onlardır."

"Biz evlatlarımızın gülmesini, çocuklarımızın geleceğe umutla bakabilmesini istiyoruz"

Ülkenin Suriyeleştirilmesine müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Ersoy, artık uyandıklarını, bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşayarak, önlerine bakacaklarını ifade etti.

Ersoy, açıklamasının devamında, "Bu ülkeyi Suriyeleştirmelerine, bizi emperyal güçlerin çizmeleri altında ezdirmelerine asla izin vermeyeceğiz. Biz artık uyandık. Biz artık Hakkâri'den Edirne'ye, bu kutsal topraklarda, bu ortak vatanımızda, kardeşçe barış içinde yaşayacağız ve önümüze bakacağız. Artık hepimiz uyanacağız. Bu toprakların gerçek sahibini öksüz bırakmalarına, gözü yaşlı bırakmalarına ve vatansız bırakmalarına asla ve asla izin vermeyeceğiz. Biz evlatlarımızın gülmesini, çocuklarımızın geleceğe umutla bakabilmesini istiyoruz. Biz, onların annelerinin eteklerine sarılıp yardım bekleyen çocuklar olmasını istemiyoruz. Biz, bugün ülkemizde misafir etmek zorunda kaldığımız, kalacak yurtları, vatanları olmadığı için sığınacak yer arayan bir milyona yakın Suriyeli çocukların düştüğü acı durumlara düşmesini istemiyoruz." diye konuştu. 

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ise Güroymak ilçesinin, tarihinin hiçbir döneminde bu kadar hizmeti görmediğini hatırlatarak, devletin imkânlarını, devletin bu millet için yolladığı, emanet ettiği paraları nasıl bu millete hizmet olarak döndüğünü yapılan hizmetlerle ortaya konulduğunu belirtti.

Buradan ayrılan Ersoy, Mutki ilçesine geçerek, burada yapılan merkez caminin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardında Ersoy, Mutki Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç'tan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak ilçeden ayrıldı.

Daha sonra Bitlis Valiliğini ziyaret eden Ersoy'un yarın ise Hizan ilçesini ziyaret edeceği belirtildi. (İLKHA)        




















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir