• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 "Peygamber Efendimizi tanımanın en etkili yolu onu okumaktan geçer"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen Umre ödüllü Siyer Sınavı'nda, Şanlıurfa'da dereceye girenlere Şair Nabi Konferans salonunda düzenlenen program ile ödülleri verildi.

Ödül töreni programına, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, STK temsilcileri, öğrenci ve veliler katıldı.

Nihat Doğan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, ilahi ve ezgiler seslendirilirken, Programda bir açılış konuşması yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü Sözcüsü Fatih Karakaş, Şanlıurfa'da 250'ye yakın merkezde ve 30 bin kişinin katılımıyla Siyer Sınavı'nı gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Peygamber Efendimizi tanımanın en etkili yolu onu okumaktan geçer."

Karakaş, "Allah sevgisinin ispatı Peygambere uymaktan geçer. Peygambere uymak onu tanımaktan; onu tanımanın en etkili yolu ise onu okumaktan geçer.  Bu bilinçle her yıl halkımızı birbirinden farklı siyer kitaplarıyla buluşturarak her yönüyle Peygamber Efendimizin tanınmasını istiyoruz." dedi.

"Peygamber Efendimiz hayatımızın neresindedir?"

Daha sonra bir konuşma yapan Eğitimci Mustafa Arı, Hazreti Peygamberin hayatından kesitler sunarak, her Müslümanın mutlaka Hazreti Peygamberin hayatını okuması gerektiğini vurguladı.

Arı, "Peygamber Efendimizi 1400 yıl öncesinden günümüze nasıl transfer edeceğiz. Güncelleme yapacağız.  Tabi biz güncellemeyi Kur'an ve sünnet çevresinde yapacağız. Peygamber Efendimiz hayatımızın neresindedir? Önce bu soruya cevap bulmamız gerekiyor. Peygamber Efendimiz hayatımızın neresindedir? Aile hayatımızın, ticari hayatımızın ve eğitim hayatımızın neresindedir?  Bu konuyu bütün olarak ele aldığımızda aslında bizim Peygamber Efendimizin o dönemine gitmemiz ya da o mübarek insanı günümüze getirmemiz o zaman anlam kazanacaktır." ifadelerini kullandı.

"Zalim yönetime karşı duruşun adı Muhammedî duruştur."

Hz. Muhammed'in topluma düzgün anlatılması halinde gençlerin birer yiğit olacağını söyleyen Arı, "Hepimizin göbek ismi Muhammed'dir. Hz. Muhammed gelse, ismimizi sorsa Muhammed çok sevinecektir. Biz bu toplumumuza eğer ki Taif dönüşü taşlanana Hazreti Muhammed'i düzgün anlatabilirsek emin olun ki bizim gençlerimiz de birer yiğit ve yiğide olurlar. Muhammed duruş Kerbela'da zalim yönetime karşı kıyam etmektir. Zalim yönetime karşı duruşun adı Muhammedî duruş, peygamberi duruş ve peygamberi şuurdur. Şeyh Sait Efendi gibi İslam'ın hükümlerinin ayaklar altına alınmak istediği bir dönemde, 'Benim için Namus-u Ekber dindir. O dini ayaklar altına almam' diyerek Muhammedî duruşu sergilemektir." şeklinde konuştu.

Program, Vahdet Tiyatro Grubu tarafından canlandırılan tiyatronun ardından, takdim edilen hediyelerle ve çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir