• DOLAR 32.515
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2435.047
  • ...
Siyonist Zorba, Filistin Halkını Rahat Bırakmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mühendis Fadl El-Beytavi`nin işgal güçlerince üçüncü defa gözaltına alındığı ve daha önce işgal zindanlarında dört yıl yattığı, gazeteci Muhammed Enver Muna`nın da dördüncü defa gözaltına alındığıve daha önce işgal zindanlarında dört buçuk yıl alıkonulduğu bildirildi. Öte yandan Siyonist işgal güçlerinin dün sabah Ramallah şehrinin kuzeybatısındaki Nebi Salih beldesinde babasıyla birlikte okula gitmekte olan bir Filistinli çocuğu babasının aracını durdurarak kaçırdığı bildirildi.
Siyonist işgal güçleri dün sabah Nablus kentinde milletvekili Şeyh Hamid El-Beytavi`nin 32 yaşındaki oğlu Fadl El-Beytavi`nin ve Quds Press Ajansı muhabiri 29 yaşındaki gazeteci Muhammed Enver Muna`nın evlerine baskın düzenledi.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin El-Beytavi ve Muna ailelerine yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Siyonist işgal güçleri yaklaşık gece 02.00 sularında Nablus kentinin doğusundaki Ed-Dahiye mahallesine baskın düzenledi. Siyonist işgal güçlerinin gazeteci Muhammed Enver Muna`nın evini kuşatarak dışarıya çıkmasını istediği sırada işgal güçlerinden bir başka grubun da mühendis Fadl El-Beytavi`nin aynı mahalledeki evini kuşattığı ve milletvekili Şeyh Hamid El-Beytavi`nin oğlunu da aynı şekilde gözaltına aldığıbildirildi.

Mühendis Fadl El-Beytavi`nin işgal güçlerince üçüncü kez gözaltına alındığı ve daha önce işgal zindanlarında toplam dört yıl yattığı,gazeteci Muhammed Enver Muna`nın da dördüncü kez gözaltına alındığı ve daha önce işgal zindanlarında dört buçuk yıl alıkonulduğu ifade edildi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Siyonist işgal güçleri aynı mahallede başka evlere de baskınlar yaparak evlerde arama yaptı ve eşyalara zarar verdi.

ZORBA SİYONİST, OKULA GİDEN FİLİSTİNLİ ÇOCUĞU KAÇIRDI
Siyonist işgal güçlerinin dün sabah Ramallah şehrininin kuzeybatısındaki Nebi Salih beldesinde babasıyla birlikte okula gitmekte olan bir Filistinli çocuğu babasının aracını durdurarak kaçırdığı bildirildi.

Beldedeki halk direnişi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Siyonist işgal güçleri Nebi Salih beldesinde Anan Naci Et-Temimi`yi Ramallah`taki okuluna giderken beldenin girişindeki kontrol noktasında babasının otomobilinden indirerek gözaltına aldı. Siyonist işgal askerlerinin babasının otomobilinden indirdikleri Filistinli çocuğu kelepçeledikleri ve askeri kontrol noktası yakınlarındaki gözetleme burcuna götürdükleri bildirildi. Yerel kaynaklar, Siyonist işgal güçlerinin son günlerde köyün ana giriş kapısını uzun süre kapattığını ve açtığı sırada da geçen araçları ve yayaları teftiş ettiğini bildirdi.
Cuma günü haftalık barışçıl yürüyüşlere katıldıklarıgerekçesiyle söz konusu kontrol noktasında on Filistinlinin gözaltına alındığını ve akşama kadar gözaltında tutulduklarını ifade eden kaynaklar, Cumartesi günü de aynı kontrol noktasında üç Filistinlinin gözaltına alındığınıve bilinmeyen bir yere götürüldüğünü söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir