• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
Afrinlilerden ÖSO`ya "yağma" tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TSK'nın başlattığı harekat kapsamında Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesindeki halk, ilçelerinde hayatın normale dönmesinin sevincini yaşıyor. YPG/PKK'nin yıllardır kendilerine sürekli zulüm ettiğini belirten Afrinliler, ilçenin YPG/PKK'den arındırılmasının sevincini yaşadıklarını, ancak döndüklerinde bazı ÖSO mensuplarının ev ve iş yerlerine zarar vermesinden dolayı çok üzüldüklerini belirttiler.

Afrin'in PKK'den kurtarılmasının iyi olduğunu belirten Ravanda Husna, "Ancak şimdi bu halkın içine girip kendilerine 'ÖSO askerleri' diyorlar, onlar halka çok eziyet, baskı yapıyor. Eşyalarımızı çalıyorlar. İlk gün çok sayıda arabayı, motosiklet ve traktör çaldılar. Millete huzur vermiyorlar. Biz Türkiye'nin himayesine girmek istiyoruz. Şimdi suyumuz hiç yok, elektrik bazen var. Durumumuz her geçen gün daha iyi oluyor. Ama bu milletin isteği bir eman istiyor. Bu ÖSO buradan çıksın. Bunlar hırsız mı çete mi? Sivil insanları rahatsız ediyorlar. Bu sadece benim isteğim değil. Bu bütün milletin isteğidir." dedi.

Türkiye askerlerinin kendilerine çok iyi davrandığını, ancak bazı ÖSO mepsuplarının kendilerine huzur vermediğini anlatan Husna, "Bizler Türkiye askerlerinden memnunuz. Hiçbir zaman halkı rahatsız etmediler. Ama millete huzur vermeyen bu bazı ÖSO askerleridir. Onlar halkı çok rahatsız ediyorlar. Tabi bütün ÖSO askerleri bu şekilde diyemeyiz. Ama onlardan bazıları bize çetelik yapıyor. Evlere ve işyerlerine girip eşyamızı çalıyorlar." ifadelerini kullandı.

Afrin'deki bazı ÖSO mensuplarının halkın mallarını talan ettiği ve araçlar başta olmak üzere birçok eşyayı çaldıklarını iddia eden Ali Kamal da şunları söyledi.

"Bunlar geldi, bizi koruyacaklarını ve kurtaracaklarını beklerken evimizdeki eşyalarımızı çaldılar. Biz PKK gitti ve ÖSO bizi kurtaracak, diye bekledik ama onlarda bize zarar verdiler. Evlerimizde ne varsa hepsini çaldılar. ÖSO askerleri eşyalarımıza hep zarar verdiler."

Güvenliğin sağlanması için "Afrin polisi" önerisi

Geçtiğimiz haftalarda Gaziantep'te düzenlenen Afrin Kurtuluş Kongresi'ne PKK'nin zulmünden kaçan bütün etnik grupların ileri gelenleri, kanat önderleri ve temsilcilerinin katıldığı kongrenin ardından sonuç bildirgesi açıklanmış, bildirgenin 11'nci maddesinde şu ifadeler yer almıştı:

 "Hiçbir partiye mensup olmayan ve Afrin halkından, yerel emniyet güçlerinin oluşturulması, Afrin'in koruması ve emniyetin gerçekleşmesi."

Kongrenin ardından, Afrin Kurtuluş Kongresi Sözcüsü Hasan Şindi, İLKHA'ya yaptığı açıklamada ise Afrinlilerin kendi güvenliklerini kendilerinin sağlamasını istediklerini belirterek, "Zaten biz güvenliği sağlaması için Afrin polisi düşünüyoruz. Afrinlilerin kendi güvenliklerini kendilerinin sağlamasını istiyoruz." demişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın "yağma" iddialarına ilişkin açıklama yapmıştı

Öte yandan, Afrin'in ele geçirilmesinin ardından ÖSO askerlerinin halkın malını yağmaladığı iddiaları üzerine geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Afrin'e giren ÖSO askerlerinin evleri yağmaladığına dair iddiaları ciddiye aldıklarını ve konuyla ilgili de bir inceleme başlattıklarını dile getirmişti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir