• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...
Bakan Gül: Gençlerimizi her türlü istismardan korumak boynumuzun borcudur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gaziantep Şubesinin 'Genç Yöneticiler Okulu'nun açılışına katıldı.

Burada gençlere hitap eden Bakan Gül, bilginin önemine değinerek, hayatın sadece diplomadan, okul bitirmekten ibaret olmadığını belirtti ve gençlerin FETÖ gibi yapılanmalara karşı uyardı.

FETÖ'nün gençleri kullandığını belirten Gül, "Mesele o pergelin ayağının İstanbul, Ankara, Gaziantep, Diyarbakır olmasıdır. Ama siz bu pergelin sabit ayağını Anadolu'ya değil, Anadolu'nun dışındaki başka yerlere dayayıp, sonra pergeli Anadolu'daki insanları, çocukları, gençleri devşirmek için kullanırsanız işte bu ülkeye hizmet değil ihanet etmiş olursunuz. Bunu da biz çok acı gerçekle hep beraber yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. O yüzden de yerlilik ve millilik önemlidir. Bu ülkenin çocuklarını 'altın nesil yetiştireceğiz' diye yola çıkıp önce annesinden ve babasından koparıp, kendi ülkesinin değerlerinden koparıp kalbini, geleceğini başka ülkelerin geleceğine rehin alan bir hareketin nasıl bir ihanet hareketi olduğunu hep beraber gördük." dedi.

Konuşmasının devamında bilginin önemine değinen bakan Gül, "Bilgi güçtür. Eğer bilgi çok doğru bir şekilde alındıktan sonra bizim geleceğimizi de şekillendiren çok önemli bir araçtır. Ama hayat sadece diplomadan, okul bitirmekten de ibaret değildir. Asıl mektep hayatı ise karşılaştığımız ticari, siyasi ve ekonomik hayatta asıl uğraşırken diploma değil o bilgi de hikmetle beraber ve faydalı bir bilgiyle bizim karşımıza çıkacak." ifadelerini kullandı.

"Gençlerimizi her türlü istismardan korumak boynumuzun borcudur." diyen Gül, "Koltuğunun altına silah değil, kitap ve bilgisayar alması gereken gençlerimizi nasıl istismar ederek bir terörle buluşturan kesim olduğunu hep beraber görüyoruz. Gençlerimizi de her türlü istismardan korumak boynumuzun borcudur. Cinsel, siyasal, terörü, kültürel istismardan ve emperyalistlerin de oyunlarından kurtarmak boynumuzun borcudur. Çünkü en saf, masum haliyle bir insan hayatının en masum ve değerli hayat evresi gençliktir. Samimiyetiyle, safiyetiyle bu gençlik döneminde hepimize düşen bu tür istismarlara karşı gençlerimize en büyük desteği verip onları istismardan kurtarmaktır." şeklinde konuştu.

Gençlerin Türkiye'nin geleceği olduğunu ifade eden Gül, "Türkiye'nin güçlü geleceğine sahip çıkmak hepimizin boynumuzun borcudur, bunu hep beraber yapmamız lazım. Bugün Diyarbakır'da, Siirt'te, Mardin'de ve ben o bölgeye gittiğimde hatta çocuğu dağa kaçmış kişilerin anneleriyle ve babalarıyla oturduğumuzda hep bunun acısını yaşadık. Okullarda ya da sosyal çevrede kötü arkadaşlar sebebiyle veyahut özentiyle çocukların o dimağlarının nasıl bir şekilde istismar edildiğini acı bir şekilde gördüm. Ama hamd olsun son dönemlerde biz çok önemli gelişmeler elde ettik. Ama yetmez hep birlikte daha fazla çalışacağız. Bağlar'da annesini ve babasını bırakıp dağa giden gencimiz bizim gencimizdir, bizim kardeşimizdir. Onun geleceği hepimizin sorumluluğu altındadır. Ne FETÖ, PKK, YPG, DEAŞ gibi hiçbir terör örgütüne gençlerimizin bulaşmaması için hep birlikte bu sorumluluğu yapacağız." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir