• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
Batman`da öğrenciler satranç turnuvasında ter döktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Medeniyet Gençliği Derneği Batman Şubesi tarafından lise öğrencilerine yönelik açık havada satranç turnuvası düzenlendi.

Hakemlerin gözetiminde 1'inci Cadde üzerinde düzenlenen satranç turnuvasına 150 lise öğrencisi katıldı. Lise öğrencileri dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Medeniyet Gençliği Derneği Batman Şube Başkanı Yahya Koyun, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle ilk defa Batman'da açık havada satranç turnuvası düzenlediklerini söyledi.

Turnuvada dereceye girenlere ödül verileceğini ifade eden Koyun, "Medeniyet Gençliği Derneği olarak böyle bir etkinliğe imza attık. 150 lise öğrencisinin katılımıyla satranç turnuvası düzenledik. Açık hava satranç turnuvası olarak Batman'da bir ilk yaptık. Satranç etkinliğine halkımızın, esnafımızın da ciddi teveccühü oldu. Önümüzdeki ay aynı bu cadde de bir masa tenisi yapmayı planlıyoruz." dedi.

Gençlere yönelik etkinliklerinin süreceğini aktaran Koyun, "Benzer turnuvalarımız olacak. Satranç düzenlemedeki amacımız gençlere farkındalık yaratmak, gençlerimizi sosyal aktivitelerde buluşturmak, tamamen halkla bütünleşerek gençlere bir sevgi aşılamaktır. Gençlere yönelik sportif aktiviteler yapmak güzel faaliyetler olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Turnuvada olmanın heyecan verici olduğunu söyleyen öğrenciler de böylesi etkinliklerin çoğaltılması gerektiğini belirttiler.(M.Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir