• DOLAR 32.54
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2489.07
  • ...
Bingöl`de kitap okuma etkinliği yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Merkez Genç Caddesi üzerinde bulunan Dörtyol Parkında 'Gençler TÜGVA ile Sayfalarda Buluşuyor' kitap okuma farkındalığını oluşturmak için 'Kitap Okuma' etkinliği düzenlendi.

Merkez Genç Caddesi üzerinde bulunan Dörtyol Parkında kitap okuma farkındalığını oluşturmak için düzenlenen 'Kitap Okuma' etkinliği programı hakkında bilgi veren TÜGVA yönetim kurulu üyesi Muhammed Arpacık, kitabın bugüne ve geçmişe, bazen bir yabancıya bazen de insanın kendisine ışık tuttuğunu söyledi.

Arpacık, "Kitap bu bakımdan birçok âleme uzanan fiziki boyutuyla da küçük bir nesnedir. Merak ve ilgi duygusuyla sarıldığımız, bilgi edindiğimiz ve düşünce dünyamıza bir tuğla daha eklediğimiz kitap ve kitap okuma eylemi onun için ciddi bir iştir. Bu sebeple burada sizlere boş vakitlerinizde kitap okuyun demiyorum. Zira kitap okuyanlar çok boş vakitleri olduğu için kitap okumamaktadır. Biz istiyoruz ki, kitap okumak vazgeçilmez bir günlük faaliyetiniz olsun. Okumaya gerektiği önemi verelim." diye konuştu.

"Teknolojiye rağmen kitaplar kendini geliştirmek isteyenlerin vazgeçilmez hazineleridir"

Kütüphanelerin hayatın içine alınması gerektiğini ifade eden Arpacık,  "Her kütüphane insanoğlunun yüzyıllar süren macerasını anlatır. Unutmayalım ki; teknolojinin geldiği seviyeye rağmen kitaplar kendini geliştirmek isteyenlerin vazgeçilmez hazineleridir. Bu eşsiz hazineye sınırsız erişim sunan kütüphaneleri uğrak mekânlarımızdan biri haline getirmek; araştırma ve inceleme ruhumuzun yaşaması için önem arz etmektedir." diye konuştu.  (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir