• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Diyarbakır`da Siyer Sınavı`nda dereceye girenlere ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 18 şubat 2018 tarihinde düzenlenen Siyer Sınavı'nda dereceye giren adaylara Diyarbakır'da düzenlenen programla çeşitli ödüller verildi.

Kentteki bir konferans salonunda gerçekleşen programa Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri, Siyer Sınavı'nda dereceye giren adaylar ile yakınları katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platform Sözcüsü Yahya Oğraş, gayelerinin ödül değil, ödül aracılığıyla bir araya gelerek coşkuyu paylaşmak olduğunu belirtti.

"Yeryüzünün her tarafında bu mesajı yaymaya çalıştık"

Oğraş, "Bu güne kadar yürüttüğümüz tüm çalışmalar Peygamber Sevdalıları Platformu olarak güzel sonuçlarla karşılaşıyoruz. Rabbimin yardımıyla, sizlerin desteğiyle bu yolun sıkıntılı olduğunu, bu yolun meşakkatlerle dolu badireler olduğunu ve her türlü engellerle karşılaşabileceğimizi bildik ve yola çıktık. Bu yolda sizlerin göstermiş olduğu teveccüh bu konudaki gayretleriniz sahada daha çok çalışma noktasında azmimiz arttı. Ve daha çok yol almaya Anadolu'nun ve yeryüzünün her tarafında bu mesajı yaymaya çalıştık ve inşallah çalışmaya da devam edeceğiz. Bu ödülü, yaptığımız tüm çalışmaların bir coşkusu olarak değerlendiriyoruz.  Gayemiz ödül değil ödül aracılığıyla bir araya gelmek, buluşmak." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Diyarbakır'da siyer sınavında dereceye 174 kişiye ödülleri verildi. Programda 4 kişiye bisiklet, iki kişiye dizüstü bilgisayar, 44 kişiye eşarp ve futbol topu, 29 kişiye flash bellek, 24 kişiye kitap seti, 15 kişiye kol saati, 8 kişiye powerbank, 14 kişiye satranç takımı, 23 kişiye sırt çantası, 10 kişiye tablet ve bir kişiye tablet ödül olarak verildi.

Programdan ardından İLKHA'ya konuşan, platform üyesi İkra Eğitim, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra-Der) Başkanı Murat Arslan, Diyarbakır genelinde 300 adayın ödül kazandığını belirterek amaçlarının insanlara Hz. Muhammed'i tanıtmak olduğunu söyledi.

"Diyarbakır genelinde 300 adayımız ödül kazandı"

Arslan, "Türkiye geneli başarıya ulaşan öğrencilerimize yönelik ödüller verilmeye başlandı. Biz de Diyarbakır olarak sınava giren öğrencilerimize ve yetişkinlerimize ödüllerimizi bugün takdim ediyoruz. Diyarbakır genelinde 300 adayımız ödül kazandı. Bu ödül kazananlardan yaklaşık olarak 200 kişi Diyarbakır merkezde ikamet etmekte, 100 kişi ise Diyarbakır'ın ilçelerinde ikamet etmektedirler. Rabbim nasip ederse biz bu sınavlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Siyer Sınavı'nda her ne kadar dereceye girenler ödül alsa dahi biz bu sınavı kaybedeni olmayan bir sınav olarak da adlandırabiliriz. Neticede Hazreti Peygamber (sallallahualeyhivesellem)  tanımış oluyorlar. Dikkat ettiysek gün be gün her yıl düzenlediğimiz bu sınava katılımcı sayısı artıyor. Geçen yıl 200 bin civarı bir başvuru varken bu yıl 300 bin aday sınavımıza başvuru yaptı. Zaman ilerledikçe bu katılımın daha da artacağına inanıyoruz." ifadeleri kullandı.

"Önemli olan yeni yetişen neslin, Peygamberimizi tanımasıdır"

 "Yetişkinlerimiz Hazreti Peygamberi tanıyorlar. Burada önemli olan yeni yetişen neslin, çocuklarımızın ve gençlerimizin Peygamberimizi tanımasıdır." diyen Arslan, şunları söyledi: "Bu hususta özellikle aileler hem kendileri bu sınava kayıtlarını yapsınlar hem de çocuklarını da teşvik etsinler. Netice de çocuklar anne ve babalarının bu kutlu yarışa girdiklerini gördükleri zaman daha bir aşk ile daha bir şevk ile bu organizasyona sarılacaklardır. Bu yüzden ailelerimize aile boyu bu sınavlara katılmalarını tavsiye ediyoruz." (Mehmet Çelik, Emrullah Yıldız-İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir