• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
Ayrıca işini büyütmek isteyenlere 2 yılı ödemesiz 4 yıl vadeli 70 bin lira faizsiz kredi sağlanacak.

Hükümet iş kurmak isteyen girişimciye desteğini artırıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, girişimcilere verilen ve alt sınırı 27 bin TL olan hibe desteğini 30 bin liraya çıkardıklarını açıkladı.

5 bin kişi patron oldu

Kararın KOSGEB İcra Komitesi`nde alındığını belirten Bakan Ergün, girişimcilere daha işine başlarken iş kurma maliyetlerini karşılamak amacıyla, ofis dizaynı, telefon, faks desteği adı altında hibe verdiklerini söyledi. Bir sonraki aşamada işini geliştireceklere 2 yılı ödemesiz 4 yıl vadeli 70 bin lira faizsiz destek verdiklerini belirten Ergün, "Bu destekler daha çok insanın girişimci olmasını sağladı. Eğitim alan girişimcilerden yaklaşık 5 bin tanesi kendi işini kurdu" dedi.

KOSGEB`in kurulduğundan bu yana geçen 20 yılda 6 bin kişi eğitim verdiğini hatırlatan Ergün, son 2 yıl içinde bu rakamın 60 bin kişiye çıktığını bildirdi. Ergün, "Bunların neredeyse yarısı da kadın girişimcilerimiz" diye konuştu.

Teknogirişime 100 bin lira

Bakan Ergün, bakanlık bünyesinde teknogirişim desteklerinde başvuruda bulunan 2 bin 500`e yakın proje içinden 500 tanesine destek vereceklerini söyledi. Ergün, her girişimciye 100 bin lira hibe olmak üzere toplam 50 milyon lira destek sağlayacaklarını belirtirken, "İşini geliştirip prototipini geliştirene ticarileştirme noktasına getirdiğinde San-Tez üzerinden daha güçlü şekilde destek veriyoruz. Seri üretimde de destek olacak.

TÜBİTAK çalışıyor, işini biraz daha geliştiren teknoloji firmalarına 500 bin liraya kadar ikinci faz destek modelleri getiriliyor" dedi.

BUGÜN