• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...

 

ANKARA

 İslam Kalkınma Bankası (İKB) Başkanı Bandar Hajjar, Tunus'ta 1-5 Nisan'da yapılacak İKB'nın 43. Genel Kurulu öncesi yaptığı açıklamada son bir yılda özellikle bilim ve teknolojinin sunduğu fırsatlardan yararlanarak, bankaya üye 57 İslam ülkesinin kalkınmalarına yardımcı olmak için çeşitli girişimler başlattıklarını söyledi.

Hajjar, bankayı finanse edilen projelere daha fazla sürdürülebilirlik katmak için kalkındırıcı banka rolüne dönüştürmeye çalıştıklarını anlatarak, sürdürebilir finans konusunda önemli ölçüde mesafe alındığını belirtti.

HİÇBİR KURUM, ÜLKELERİN KALKINMASINDA KARŞILAŞILAN ZORLUKLARI TEK BAŞINA ÇÖZEMEZ

İKB grubunun, faaliyetlerini merkezden yönetmek yerine üye ülkelerden yerel olarak yönetmeye odaklandığını vurgulayan Hajjar, bankanın üye ülkelerin kalkınmasına yaklaşımının "kapsayıcı" ve "dönüştürücü" olduğunu kaydetti. Hajjar, “Hiçbir kurum, ülkelerin kalkınmasında karşılaşılan zorlukları tek başına çözemez.Tunus'ta 1-5 Nisan'da yapılacak İKB 43. Genel Kurulu toplantısının 'sürdürülebilir kalkınma için ortaklıklar' üzerine odaklanmasının nedeni de budur." ifadesini kullandı.

İKB'nın Türkiye'deki operasyonlarına değinen Hajjar, bankanın kuruluşlarından bu yana Türkiye'de 483 proje için toplamda 11,2 milyar dolar finansman sağladığını bildirdi. Hajjar, "Türkiye'de destek olduğumuz projeler, İslami finans, eğitim, ulaştırma, enerji, sağlık, ulaşım ve yenilebilir enerji alanlarında." diye konuştu. Bu arada, İKB'nın 43. Genel Kurulunda, Türkiye'yi, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek temsil edecek.

AA