• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 "Camilere saldırı İslam dinine olan düşmanlığın tezahürüdür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özellikle Almaya başta olmak üzere son zamanlarda Avrupa'da camilere yönelik gerçekleştirilen saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan İttihadul Ulema Yönetim Kurulu Üyesi M.Ali Altun, camilere karşı yapılan saldırıları lanetlediklerini söyledi.

Camilere yönelik gerçekleştiren saldırılardaki amacın, İslam'a olan kinden kaynaklandığına dikkat çeken Altun, İslam düşmanı zihniyetin her fırsatta İslami değerlere saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti.

Altun, "Son zamanlarda Avrupa'da camilere ve mütedeyyin insanlara yönelik çok şirkin saldırıları işitiyoruz, seyrediyoruz. O zihniyetin sahibi olan saldırıları gerçekleştiren insanlar bazı şeyleri bahane ederek aslında kalplerinde İslam'a karşı besledikleri kinin dışarıya yansımasıdır. Her fırsatta camiye, Kur'an'a, Müslümanlara saldırmak kendilerine adet edinen bir zihniyettir." dedi.

"İslami değerlere alenen bir kinin yansımasıdır"

Camilerin, "Allah'ın evleri" olarak nitelendirildiğini vurgulayan Altun, "Camiler insanların Rabbi ile buluştukları yerlerdir. Saldırı yapılırken kime tepki gösteriliyor? Bu saldırıların savaşla, şununla, bununla ne alakası olabilir? Bu tamamen bir yerlere tepkiden ziyade dine olan düşmanlığın tezahürüdür. Camiyi hedef almak, camilere saldırmak, camileri tahrip etmeye, yakmaya çalışmak onların neyine yarıyor? Hangi işlerini hallediyor? Tabi buradaki niyet çok farklıdır. Buradaki niyet İslam'a, İslami değerlere, kurumlara alenen bir kinin yansımasıdır." diye konuştu.

"Müslümanlar camilerine, değerlerine sahip çıkmalı"

Camilere yönelik saldırıları asla kabul etmediklerini, bunun için Müslümanların buna sessiz kalmaması gerektiğini aktaran Altun, "Kesinlikle İslam ıslah, barış dinidir. İslam, insanları kaynaştıran, barıştıran bir din olmasına rağmen maalesef bu zihniyet bütün olanak ve imkânları kullanarak her fırsatta dini değerlerimize saldırıyor ve bunu gelenek hale getirmişler. Kinlerini İslami değerlere saldırmakla teskin etmeye çalışıyorlar. Biz bunları kınıyoruz, lanetliyoruz. Müslümanlar da camilerine, değerlerine sahip çıkmalıdır. İslami değerlerimizi ayakta tutmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

"Basının sessizliğini dolaylı bir yardım olarak görüyoruz"

Camilere yönelik saldırılarda medyanın da sessiz kaldığını ve bunun kabul edilemez olduğunu dile getiren Altun, son olarak şunları söyledi: "Camilere saldıran bu zihniyetin bu toprağın insanı olmadıklarına, bu toplumun bir bireyi olmadıklarına inanıyoruz. Tamamen gayr-i İslami ve gayr-i insani zihniyetlerdir. Medya, bu saldırılarla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmuyor. Bu tür olaylar karşısında sanki onlarda destekliyormuşçasına medyada da bir sessizlik hâkimdir. Biz bunu da kabul etmiyoruz. Basın, toplumun değerlerine yapılan saldırılara tepki göstermelidir. Bu sükût halini basına yakışmayan bir durum olarak görüyoruz. Çünkü ortada son derece feci bir durum vardır. Basının sessizliğini dolaylı bir yardım olarak görüyoruz. Kesinlikle basın bu zihniyeti lanetlemelidir." (M.Fatih Akgül-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir