• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
AÖL öğrencileri sınavda ter döktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez ve ilçelerinde Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ikinci dönem sınavları birinci oturumu başladı.

Eğitim hayatlarını yarıda bırakmak zorunda kalan ve eğitim hayatlarını tamamlamak isteyen öğrencilerin yanı sıra kimi adaylar da sınava diploma sahibi olmak için sınava girdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen ve binlerce öğrencinin girdiği AÖL sınavına girecek adaylar, sabahın erken saatlerinden itibaren okulda hazır bulundular. Saat 09.30'da başlayan sınavda, adaylara her dersten 20'şer soru soruldu.

Sınava girmek için okullara sabah erkenden gelen adaylar, kimlik ve sınav başvuru belgesinin kontrolünün ardından sınav salonuna alındı.

Sınava giren adaylar İLKHA muhabirlerine, hedeflerinin liseyi bitirdikten sonra üniversite olduğunu ve bir meslek sahibi olmak istediklerini söylediler.

Kızını sınava getirdiğini ve heyecanlı olduğunu söyleyen Harun Efe, kızının şimdiye kadar iyi puan aldığını bu sınavı da geçeceğine inanarak heyecanla beklediğini söyledi.

"Hedefim üniversiteye devam edip hemşire olmak"

Sınava gireceği için heyecanlı olduğunu dile getiren Sultan Efe, "3 yıldır açıktan okuyorum. Epey çalıştım sınavımın iyi geçeceğini umuyorum. Hedefim liseyi bitirdikten sonra üniversiteye devam edip hemşire olmak." dedi.

"Okuyamadığımız için çok çektik çocuklarımız da çekmesin diye onları okutuyoruz"

Zero Sulhan adlı veli, "Biz zamanında okuyamadık. Şuan işçi olarak çalışıyoruz. Ellerimiz nasır toplamış. Biz, okuyamadığımız için çok çektik ama çocuklarımız da çekmesin diye onları okutuyoruz. Allah hiç kimsenin çabasını boşa çıkarmasın Sınavdan çıkana kadar onları bekliyoruz ve onlara dua ediyoruz." ifadelerini kullandı.

2 yıldır açık öğretim sınavlarına katıldığını ve hedefinin liseyi bitirdikten sonra üniversite okuyup öğretmen olmak olduğunu söyleyen Mahir Tan, heyecanlı olduğunu söyledi.

"Hem örgü örüyorum hem de öğrencilere dua ediyorum"

Köyde ikamet ettiklerinden ve maddi durumları elverişli olmadığından dolayı çocuklarının liseyi okuyamadığını belirten S.B adlı veli, "Eskiden köyde ikamet ettiğimizden ve maddi durumumuzda elverişli olmadığından çocuğumuz liseye gidemedi. Şimdi ise liseyi dışarıdan okuyor. Onu sınava getirdik. Burada boş vaktimi değerlendiriyorum. Hem örgü örüyorum hem de öğrencilere dua ediyorum. Rabbim kimsenin çabasını boşa çıkarmasın." diye konuştu.

"Lise diploması geleceğim için çok önemlidir"

Maddi durumları iyi olmadığı için okula devam edemediğini, şimdi ise hem çalıştığını hem de lise diplomayı almak için açık öğretim sınavlarına girdirdiğini belirten Siyamed Durmuş, "Alacağım lise diploması geleceğim için çok önemlidir. Diplomamı aldıktan sonra direk üniversite okuyup memur olmak istiyorum. Birçok akrabam, arkadaşım doktor, öğretmen olmuş; ben de onlar gibi olmak istiyorum." diye belirtti.

"5 yıl arayla tekrar okula başladım"

Sınava girmek için eşi ile birlikte okula gelen Emine Sağlam, "5 yıl arayla tekrar okula başladım. Açık öğretim sınavlarına giriyorum. 2 ay önce evlendim. Sınava katılmak için eşimle birlikte okula geldik. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteyi de okuyup bir meslek sahibi olmak istiyorum." dedi.

"Eşime moral verip ve destek olmak için geldim"

Eşine moral verip destek olmak için kendisiyle geldiğini söyleyen Nusret Sağlam ise eşine çok güvendiğini ve sınavda başarılı olacağına inandığını söyledi.

Birinci oturumu 12.30'da sona eren sınavın, 2'nci oturum bugün 14.00'te, 3 'üncü oturum ise yarın gerçekleşecek. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan- İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir