• DOLAR 32.56
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2418.497
  • ...
“Felaketin nedeni İsrail”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

B'Tselem'den yapılan yazılı açıklamada, "Silahsız göstericilere ateş açılması yasa dışıdır." denildi. 

Silahsız göstericiler ile ağır silahlarla donatılmış işgalci israil askerleri arasında bir çatışmanın söz konusu olmadığına işaret edilen açıklamada, göstericilere ateş açmayı gerektirecek herhangi bir durumun olmadığının altı çizildi. 

Açıklamada ayrıca silahsız göstericilere ateş edilmesi emri verilmesinin de bu emrin uygulanmasının da yasa dışı olduğu kaydedildi. 

İnsani felaketin nedeni israil

B'Tselem, "Büyük Dönüş Yürüyüşü" öncesi perşembe günü yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde süregelen insani felaketin nedeninin israil olduğunu belirtmişti. 

İşgalci israilin bu politikalarında ısrarcı olmayı seçtiği kaydedilen açıklamada "Gazze'yi büyük bir cezaevine çeviren israildir. Şimdi bu cezaevinin esirleri 'bu durumu protesto edeceklerini duyurduklarında' onları engelliyor ve onları paramparça etmekle tehdit ediyor." ifadelerine yer verilmişti. 

Gazze'de dün "Filistin Toprak Günü" dolayısıyla düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri sırasında, işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu 15 Filistinli şehit olmuş, yüzlercesi de yaralamıştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir