• DOLAR 32.51
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2492.445
  • ...
Öğrencilere sağlıklı beslenme diyabet ve obezite semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Kızıltepe ilçesinde "Beslenme dostu okul projesi" kapsamında Anafartalar İlk ve Ortaokulu öğrencilerine yönelik sağlıklı beslenme, diyabet ve obezite semineri verildi.

Kızıltepe Anafartalar okulu konferans salonunda gerçekleştirilen semineri Diyetisyen Emine Kübra verdi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde konuşan Okul Müdürü Mehmet Ali Demir, amaçlarının çocukları günümüz hastalıklardan korumak için farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Demir, "Öğrencilerimizi yeterli ve dengeli beslenme üzerine bilgilendirmek üzere böyle bir program düzenledik. Buradaki asıl amacımız ise velilerimizi, özellikle çağımızın hastalıklarından geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı korumak için bir farkındalık oluşturmak. Programa, öğrencilerimizin ilgisi güzeldi. Çok güzel ve yararlı bir program oldu." ifadelerini kullandı.

Programda öğrencilere yönelik bir seminer veren Diyetisyen Emine Kübra Toraman ise çocukların okul çağında nasıl beslenmesi gerektiği konusunda bilgi vererek şöyle devam konuştu:

"İnsanın sağlıklı bir bedene sahip olması ve sağlıklı yaşaması için beslenme temel etkenlerden bir tanesidir. Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenmesi için ileride yaşanacak sağlık sorunlarını atlatabilmesi için nasıl beslenmesi gerektiğini konuşuyoruz. Beslenme; sağlığı korumak ve geliştirmek, büyüme, gelişmeyi sağlamak ve devam ettirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, vücudun gereksinimi olan besin öğelerini yeterli miktarda ve uygun zamanda almak için bilinçli yapılması gereken bir davranıştır" diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir