• DOLAR 32.506
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2495.575
  • ...
Adıyaman`da ilk kez müftülük resmi nikâh kıydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'da Özal Turgut Demirelli ve Merve Kara isimli gençler İl Müftülüğüne başvurarak ildeki ilk resmi Müftü nikâhı ile aile olmanın mutluluğunu yaşadı.

İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından kıyılan nikâhta, gelin ve damat yakınları ile Müftülük personeli hazır bullundu.

"Kanunun bize verdiği yetkiye dayanarak resmi nikâhı da kıyıyoruz"

Müftü Öztürkçü nikah sonrası yaptığı açıklamada, evlilik için başvuruda bulunan çiftlere İslam'a göre evliliğin önemini hatırlattıkları söyleyerek şöyle devam etti: "Vatandaşlar daha önce resmi nikâhlarını yaptıktan sonra bizlere müracaat ediyorlardı. Bizler de onların dini nikâhlarını kıyıyorduk. Şimdi Kanunun bize vermiş olduğu yetkiye dayanarak, resmi nikâhı da kıyıyoruz. Böyle bir yetkiye sahip olduk. Bu genç kardeşlerimiz de bize müracaat ettiler Bizler de onların Resmi evraklarını ve gerekli işlemlerini tamamladık. Evlenmelerinde herhangi kanunen herhangi bir sakınca olmadığını gördük ve nikâhlarını kıydık." ifadelerini kullandı.

"Zaman içerisinde bu faaliyetlerimiz İnşallah devam edecek"

Demirelli ve Kara çiftinin kıyılan nikahlarının, kanunun çıkmasından sonra kıydıkları ilk nikah olduğunu beliren Müftü Öztürkçü, "Bundan sonra devamı gelecek diye düşünüyorum. Bize müracaatlar çoğalacak. Biz bu nikâhı kıyarken aynı zamanda İslam'a göre evliliğin önemi, kıymeti, eşlerin karşılıklı birbirlerine karşı görevleri, vazifelerinin neler olduğu, evliliğin devam etmesinin gerekliliği ve ayrılmaların sakıncalarını da onlara anlatmış olacağız. Zaman içerisinde bu faaliyetlerimiz İnşallah devam edecek." dedi.

"İslam'da evliliğin önemini anlatıyoruz"

Toplumda, evliliklerin kısa bir zaman sonra son bulması gibi bir sıkıntı olduğunu belirten Müftü Öztürkçü, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu sıkıntının sona ermesini arzu ediyoruz. Bunun için evlenmek için bize başvuranlara, eve gelen misafirlere İslam'da evliliğin önemini anlatıyoruz, anlatmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle çiftlerimize ömür boyu dua ediyor, mutluluklar temenni ediyoruz."

Nikâh sonrası Demirelli Çiftine ve nikâha şahitlik edenlere Kur'an-ı Kerim, ilmihal ve evliliği anlatan kitaplar hediye edildi. Okunan Kur'an ve yapılan duanın ardından nikah merasimi sona erdi. (Cemil Özdaş - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir