• DOLAR 32.591
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2492.15
  • ...
HÜDA PAR "Dünya Mazlumları İçin Dua"da buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bağlar İlçe Gençlik Kolları, Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle 5 farklı camide "Sabah Namazıyla Diriliş" etkinliği düzenledi.

Etkinlik kapsamında Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesine bağlı Şeyh Said Camii, Şefik Efendi Camii, Muhammediye Camii, Doğu Yapı Camii ve Hz. Yusuf Camisinde bir araya gençler dünya mazlumları için dua etti.

Düzenledikleri etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Bağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Şeyhmus Asaf, bu etkinliği düzenlemekteki amaçlarının bir nebze de olsa dünya mustazaflarını hatırlamak ve onlara dua etmek olduğunu ifade etti.

Dünyanın her yerinde sırf inancından dolayı zulme maruz kalan, yerlerinden edilen, evleri talan edilen, göç edilmeye zorlanan milyonlarca Müslümanın olduğunu söyleyen Asaf, İslam coğrafyasının bu zulümlere dur diyecek güce ve birlikteliğe ulaşmadığını vurguladı.

Asaf, "Bağlar ilçemizin 5 merkezi camisinde genç kardeşlerimizle sabah namazında buluşmalar gerçekleştirdik. Daha önce söylediğimiz gibi camiler bizim buluşma mekanlarımız haline geldi. Mustazaflar Haftası münasebetiyle bu haftaki sabah namazımızın teması 'Dünya Mazlumları İçin Dua' oldu. Malumunuzdur dünyanın hemen her yerinde sırf inancından dolayı zulme maruz kalan, yerlerinden edilen, evleri talan edilen, göç edilmeye zorlanan milyonlarca Müslüman vardır. Gün geçmiyor ki emperyalist güçler tarafından Müslümanlara yönelik bir zulüm olmasın. Bu zulümler birçok kez katliamlar haline gelmiştir. Maalesef İslam coğrafyası bu zulümlere dur diyecek güce ve birlikteliğe ulaşmamıştır." dedi.

"İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerin ana sebebi Müslümanların birlik ve beraberlikten uzak olmalarıdır"

Bugün İslam dünyasının reçetesinin birlik ve kardeşlik olduğunu sözlerine ekleyen Asaf, "Dünyanın muhtelif yerlerinde adını dahi bilmediğimiz ülkelerde yaşayan mazlumlara bir nebze olsun ses olabilmek ve bu noktada farkındalık oluşturmak adına dualarımızın odağına dünya mazlumlarını konu aldık. İslam coğrafyasında yaşanan zulüm ve katliamların devam etmesinin ana sebebi Müslümanların birlik ve beraberlikten uzak olmalarıdır. İhtilaflar ile boğuşmaları ve birbirlerine karşı kin/düşmanlık içinde olmaları, zalimleri gün geçtikçe daha çok cesaretlendirmektedir. Bugün İslam dünyasının reçetesi birlik ve kardeşliktir. Birliğin, beraberliğin olduğu bir İslam dünyası; sadece dünyadaki Müslümanlara değil bütün dini ve etnik kökenli mazlumlara da bir umut olacaktır. Rabbimizden dileğimiz Müslümanların birlik ve beraberliğini pekişmesi ve Müslümanların son verecek bir güce ulaşmasıdır. Bu vesileyle programımıza katılan genç, yaşlı herkese duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun." şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir