• DOLAR 32.319
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2292.318
  • ...
Eminönü Tarihi  Belediye Binası Yandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Çemberlitaş’ta bulunan eski Eminönü Belediyesi binası olarak da kullanılan tarihi yapı yandı. Binanın 4. katından yükselen alevler kısa sürede çatıya ulaştı. İtfaiyenin yoğun çalışması sonucu yangın söndürüldü.

Binbirdirek Mahallesi, Piyerloti Caddesi 15 numarada bulunan ve 3 yıl önce boşaltılan eski Eminönü Belediyesi binasında akşam saat 20.00 sıralarında yangın çıktı. Vatandaşlar durumu hemen itfaiyeye bildirdi. Tarihi binanın 4. katından yükselen alevler kısa sürede çatıya sıçradı. İtfaiye ekiplerinin bir saat süren çalışması sonucu alevler etkisiz hale getirilerek söndürüldü. Söndürme çalışmalarını vatandaşlar ve turistler de ilgiyle izledi. İtfaiye yetkilileri yangının çıkış sebebinin yapılacak incelemenin ardından belirleneceğini açıkladı.

YANAN TARİHİ BİNA RESTORE EDİLECEKTİ

Fatih Belediyesi ile birleştirilince kapatılan Eminönü Belediyesi`nin binası tarihi Şerefiye Sarnıcı`nın ortaya çıkarılması amacıyla yıkılmak üzere 3 yıl önce boşaltılmıştı. Binanın yıkım çalışması geçen yıl başlatılmış ancak yıkım gerçekleşmemişti. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş sarnıcın restore edilerek turizmin hizmetine sunulacağını ifade etmişti. Tarihi binanın tescillenmesi ile birlikte yıkımından vazgeçilerek İBB`ye ait gençlik merkezi kurulacağı öğrenildi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir