• DOLAR 32.51
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2434.749
  • ...
PKK saldırısında hayatını kaybeden güvenlik korucuları defnedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Eruh ilçesi Ormanardı köyündeki şantiye sahasında PKK'lilerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 6 güvenlik korucusu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı cenaze töreninin ardından aile mezarlığına defnedildi.

Siirt'in Eruh ilçesi Ormanardı köyündeki şantiyede, PKK'nin roketatarlı ve bombalı saldırısında hayatını kaybeden 6 güvenlik korucusu, Siirt Devlet Hastanesindeki otopsi işlemlerinin ardından defnedilmek üzere Ekmekçiler köyüne götürüldü.

Sıddık Ertan, Mehmet Oktay, Abdullah Yüztaş, Seyfettin Baykul, Nevzat Gökçe ve Mehmet Eren isimli güvenlik korucuları için önce köy okulunun bahçesinde cenaze namazı kılındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vali, belediye başkanı, jandarma komutanı, STK temsilcileri, vatandaşlar ve köy sakinlerinin katıldığı cenaze namazını il müftüsü Faruk Arvas kıldırdı.

Okul bahçesinde cenaze namazı kılınırken hayatını kaybeden güvenlik korucularının aileleri tabutlara sarılıp Kürtçe ağıtlar yaktı. Cenaze namazı sonrası PKK aleyhine sloganlar atıldı ve saldırı telin edildi.

Bakan Soylu'nun da omuz verdiği cenazeler gözyaşları içinde defnedildi.

Defin işleminin ardından İçişleri Bakanı Soylu Siirt Devlet Hastanesine giderek çatışmada yaralanan güvenlik korucularını ziyaret etti.

Öte yandan saldırının nasıl gerçekleştiğini İLKHA muhabirine anlatan güvenlik korucularından Aşkın Eren şunları söyledi: "Saat 05.20 sıralarında PKK terör örgütü mensupları oldukça kalabalık bir grupla 5 arkadaşımızın uyuduğu çadıra ilk önce roketatar daha sonra el bombaları ile saldırdı. Biz 2 arkadaş da dışarda nöbet tutuyorduk. 5 arkadaşımızın uyuduğu çadıra isabet eden roketatar, arkadaşlarımızın şehit olmasına sebebiyet verdi. Biz de mevzilere geçerek çatışmaya başladık, oldukça kalabalıktılar. Aslında daha önceden saldırı yapacaklarına yönelik istihbarat elimize ulaşmıştı fakat bu kadar kalabalık olacaklarını tahmin etmiyorduk." (Murat Orhan-İLKHA) 


















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir