• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
"Haydi Çocuklar Camiye" projesiyle çocuklar camiye alıştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te "Haydi çocuklar camiye" projesi kapsamında tarihi Şeyh Fethullah Camii'nde düzenlenen yarışmada, 40 gün boyunca düzenli olarak camiye gelip namaza devam eden, 40 ayet ve hadis ezberleyerek puan toplayan çocuklar ödüllendirildi.

Yarıyıl tatilinde Gaziantep'te birçok camide gerçekleştirilen ve çocukların talebi üzerine tatilden sonra da devam eden proje, kent genelinde 19 camide uygulanıyor.

Nesli kötü alışkanlıklardan korumak, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak, çocukları camide cemaatle namaza teşvik etmek ve güzel ahlakla yetiştirmek, bunun yanında Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetler ve Hadis-i Şerifler ezberleterek hayatlarında uygulamalarını sağlamamın hedeflendiği yarışmada, ödül töreni düzenlendi.

Camide cuma namazı sonrası düzenlenen ödül töreninde, proje kapsamında hafta içi bir vakit ve hafta sonu ise beş vakit namazlarını düzenli olarak camide kılan, 40 ayet ve hadis ezberleyip puan toplayan çocuklara ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Proje ve düzenlenen programa ilişkin İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Şeyh Fethullah Camii İmam Hatibi Hüseyin Yıldırım, çocukların camide buluşması ve imanlı bir nesil yetiştirmek adına böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

"Çocuklara, camiye gitmenin ve namazın önemli bir görev olduğu hatırlatılmalı"

Çocuklara, camiye gitmenin ve namazın önemli bir görev olduğunun hatırlatıldığı proje ile çocukların düzenli olarak camiye gelerek namaz kıldığını, cami alışkanlığı kazandığını ve hadisler öğrendiğini belirten Yıldırım, "Gerçekten bu program, zamanın gençlerine baktığımızda onlar için büyük bir önem kazanıyor. Özellikle ben, yaz aylarında sabah namazına gelirken dışarıda yatan ve çok perişan halde olan, yaşları 15-16 olan gençlerin o durumunu gördükçe içimiz kan ağlıyor. Elimizden geldiği kadar hayatın böyle olmadığını onlara anlatıyordum. Dolayısıyla bu manzaraya baktığımızda genel manada şöyle bir nesil yetiştirilmeye çalışılıyor. Her şeyi kendisi olan, sadece nefsini tatmin etmeye çalışan, kendisi için yaşayan ve kendi nefsani arzularını tatmin etmenin peşinde koşan bir gençlik, nesil yetiştirilmeye çalışılıyor. Bu da özellikle İslam'ın bize aşıladığı değerlerimize çok ters düşüyor. Bundan dolayı çocuklarımızı kendi değerleri ile buluşturmak için bu tür programlar ayrı bir önem kazanıyor." dedi.

Bu tür programlar vesilesiyle çocukların ve gençlerin camiye alıştırıldığını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: "Bu program başladığından bu yana 3 gencimiz sabah namazını hiç terk etmediler. Bu tür programlar gençlerin daha çok namaza gelmelerine vesile oluyor. Bu yönüyle ben bu tür programları çok olumlu buluyorum. Bu tür programların gençlerin, çocukların anlayacağı dilde düzenlenmesi çok faydalı oluyor. Bunların devamını diliyoruz. Bu program vesilesiyle 40 gündür hiç namaza gelmeyenler bile namaza gelmeye başladı. Bazı çocuklarımız halen devam ediyor. Bu program sayesinde beş vakit namaza başlayan gençlerimiz var. Gençler hafta içi bir gün camiye gelmeleri ve bir de verilen hadisleri ezberlemeleri gerekiyor. Zamanla çocuk verdiğimiz hadisleri ezberliyor. Hadisler vesilesiyle çocuklar namazın ehemmiyetini öğrenmiş oluyorlar. Bu programın amacı çocukları namaza alıştırmak ve hadis ezberletmektir. Çocuklarımızı maneviyatımızla, İslam ve iman ile yoğurmaya çalışıyoruz."

Proje kapsamında programa katılan çocuklar ise, bu program vesilesiyle cami ve namaz alışkanlığı kazandıklarını belirttiler.

Program vesilesiyle namaza başladığını belirten Akif Altubaş, "Ben bu programı çok iyi buldum. Bütün arkadaşlarımın da bu tür programlara katılmasını isterim. Bu program yapıldığından dolayı çok mutlu oldum. Ben zaten normalde de camiye geliyordum. Ama 'Haydi Çocuklar Camiye' programını duydum. Arkadaşlarım geliyordu, ben de gelmeye başladım. Bu program bizim için çok iyi oldu. Bu program vesilesiyle namazın önemini, Peygamber Efendimizin (sav) hadislerini öğrendik. Camiyi çok sevdim ve alıştım. Bu program vesilesiyle namaza başladım." dedi.

"Bu program vesilesiyle namazı ve hadisleri öğrendik"

"Haydi Çocuklar Camiye" programı vesilesiyle namaza başladığını belirten Cuma Kökmen de şunları dile getirdi: "Öncelikle bu programı düzenleyenlere ben çok teşekkür ediyorum. Camiye normalde de geliyorduk. Ama 'Haydi Çocuklar Camiye' programı vesilesiyle biz camiye daha çok gelmeye başladık. Bu program vesilesiyle namazı ve hadisleri öğrendik. Bu programı arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum. Bu program vesilesiyle namaza başladım, beş vakit namazımı kılıyorum."

Camiye gelmeyi ve namaz kılmayı çok sevdiğini belirten Rıza Hillo, "Bu programı çok sevdim. Hadisleri ezberlemem benim için çok iyi oldu. Çünkü daha önce ben hiçbir hadisi bilmiyordum. Ama şu anda 40 tane hadis ezberledim. Camiye gelmeyi ve namaz kılmayı öğrendim. Camiye gelmeyi ve namaz kılmayı çok sevdim. Bu program vesilesiyle de namazlarımı düzenli bir şekilde kılmayı öğrendim. Daha önce de namaz kılıyordum. Ama bu program bizim için daha iyi oldu." ifadelerini kullandı.

Camiye gelerek namazını hiç aksatmamayı öğrendiğini belirten Muhammed Ömer ise, "Peygamber Efendimizin (sav) hadislerini öğrendim. Bizim namazı şimdi kılmamız lazım ki biz büyüdüğümüzde namazı unutmayalım, devam edelim. Camiye alışalım ve camiyi ikinci bir evimiz gibi görelim. Önceden namazlarımı fazla düzenli kılmıyordum. Ama şimdi hiç aksatmıyorum. Peygamber Efendimizin (sav) 40 hadisini öğrenmeye çalışıyorum. Bu tür programlara da hep katılmaya çalışıyorum. Camiyi ve namaz kılmayı çok sevdim." şeklinde konuştu.

Hasan Yiğit Pempeli, "Öncelikle camiyi çok sevdim. Daha önceden camiye geliyorduk. Ama şimdi daha çok ve düzenli olarak geliyoruz. Bu programı hazırlayanlardan Allah razı olsun. Camiye gelmeyi, namaz kılmayı öğrendim. Artık namazlarımı aksatmıyorum." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir