• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2509.267
  • ...

 

EKONOMİ SERVİSİ ÖZEL

4/C`lilerin 4/B`ye geçirilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı dünkü Resmi Gazetede yayımlandı. Fakat tartışmalar bitmedi. Memur-Sen ve Kamu-Sen farklı değerlendirmelerde bulundu. Memur-Sen`e göre bu bir başarı ama Kamu-Sen ‘dağ fare doğurdu` diyerek gelinen durumu eleştirdi.

YENİ MAAŞLAR %10 ZAMLI

Memur-Sen konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “3'üncü Dönem Toplu Sözleşmesi'nde yer verdiğimiz hüküm doğrultusunda statüleri kaldırılan 4/C`li personel artık 4/B`li yani sözleşmeli personel statüsüne geçirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ile yapılan görüşmede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla, sözleşmeli statüye geçirilen personelin maaşlarında yüzde 10`a yakın artış yapılacağı ifade edildi. 4/C`nin tarih olması yanında Toplu Sözleşmeyle elde ettiğimiz artışların dışında da bu personelin maaşlarında iyileştirmeler olacak. Söz konusu personelin ek ödemeleri de 375 sayılı KHK kapsamında yasal dayanağa oturtularak ek ödemelerinden vergi kesintileri yapılmayacak.”

MEMUR-SEN: “İŞ GÜVENCELİ KADROLU İSTİHDAMIN SAĞLANMASINA KADAR MÜCADELESİNE DEVAM”

Açıklamada ayrıca, “Geçici personel olmaktan kurtulup sözleşmeli personel statüsüne kavuşan bu personelden yükseköğrenim mezunu olanlar idari büro görevlisi unvanlı pozisyonlara, diğerleri ise idari destek görevlisi" unvanlı pozisyonlarda istihdam edilecek.” “Geçici statüde istihdamın kaldırılarak bu statüdeki personelin sözleşmeli personel olmasını sağlamamız nihai hedefimiz için bir adımdır. Memur-Sen, iş güvenceli kadrolu istihdamın sağlanmasına kadar mücadelesine devam edecektir.” İfadelerine yer verildi.

KAMU-SEN: “DAĞ FARE DOĞURDU”

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 4/C bitti derken daha büyük bir mağduriyet ortaya çıkmıştır” dedi. Kahveci,

“4/C`li personelin 4-B`li statüye geçişini sağlayan Karar Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş ancak içeriğine bakıldığında yıllardır bitsin dediğimiz bu ayıp daha da içinden çıkılmaz bir hal almıştır. 4/C ucubesi bitti derken bu Kararla özelleştirmeler sonucunda işlerinden olmuş, yıllarca atıl vaziyette tutulmuş, unvanları, meslekleri, diplomaları yok sayılarak kenarda tutulan, düşük maaşa mahkûm edilen insanların umutları boşa çıkarılmıştır. Kısacası dağ fare doğurmuştur. Resmi Gazetede yayımlanan Karara bakıldığında, 4/C`li personel için değişen hiçbir şey yoktur. Sadece statülerinin adı değişmiş ama nitelikleri ve aldıkları ücretlere dair en ufak bir ilerleme sağlanamamıştır. Türkiye Kamu-Sen olarak yıllardır bu ucube sistem bitsin, insanlar mağdur olmasın çağrısı yaparken, bugün gelinen noktada hiçbir değişiklik olmaması bizleri sükût-u hayale uğratmıştır” dedi.