• DOLAR 32.525
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421.415
  • ...
123 bin aracı geri çağırdı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Tesla, dünya genelinde çok sayıda Tesla Model S`i geri çağırdığını, sorunun hidrolik direksiyon sistemiyle alakalı olduğunu duyurdu. Şirket, müşterilerine gönderdiği bir e-postada bunun önlem almak için yapıldığını, şirketin diğer araçlarından hiçbirinin durumdan etkilenmediğini söyledi.

SORUNLA BAĞLANTILI HERHANGİ BİR YARALANMA YA DA KAZA YAŞANMADI

Otomobil üreticisi, 2016`nın Nisan ayından önce üretilen 123 bin Model S`in durumdan etkilendiğini belirtti. Bu zamana dek sorunla bağlantılı herhangi bir yaralanma ya da kaza yaşanmadı. Bundan bir önceki en geniş çaplı geri çağırma olayı 2015 yılında hatalı bir emniyet kemeri yüzünden 90 bin aracın geri çağrılmasıyla gerçekleşmişti. Geçtiğimiz yıl da park frenindeki bir sorun nedeniyle 53 bin Model S ve Model X geri çağrılmıştı.

CIVATALARDA HADDİNDEN FAZLA AŞINMA GÖZLEMLEDİ

Gönderdiği e-postada Tesla, “hidrolik direksiyon sistemindeki cıvatalarda haddinden fazla aşınma gözlemlediğini” ancak bu sorunun yol tuzu kullanılan soğuk iklimlerde yaygın olduğunu söyledi. E-postanın devamında “Eğer cıvatalar çıkarsa, sürücü aracı yine de kullanabilir ancak güç desteğinin azalması ya da kaybolması yüzünden daha fazla kuvvet gerekebilir. Bu da, arabayı alçak süratle kullanmayı ve paralel parkı zorlaştırıyor fakat yüksek hızda kullanımları bariz şekilde etkilemiyor.” şeklinde bir açıklama yapıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir