• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Yetimler Vakfı yardımlarını sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Yetimler Vakfı, hayırseverlerin yapmış oldukları yardımları yetimlere ulaştırmaya devam ediyor.

'Bir yetimi sen de doyur' 'Bir yetimi sen de sevindir,' 'Bir yetimi sen de giydir,' gibi birçok yardım kampanyası yapan vakıf, hayırseverlerin bağışladığı kurban etlerini her ay ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Hayırsever vatandaşların bağışladığı kurbanlıklar, kurban kesim merkezinde kesildikten sonra yetimlere ulaştırılmak üzere poşetleniyor. Poşetlenen etler Yetimler Vakfı gönüllüleri vasıtasıyla yetim ailelere ulaştırılıyor.

Her ay düzenli olarak et yardımında bulunduklarını söyleyen Yetimler Vakfı Bağlar Komisyon Başkanı Vedat Bilge, "Hayırsever vatandaşlarımızın, yetimlere dağıtılmak üzere getirmiş olduğu kurbanları kestik. Yetimler için verilen bu kurbanlar, her ay düzenli olarak Diyarbakır ve ilçelerindeki yetimlere veriliyor. Bu et dağıtımı düzenli olarak yaptığımız bir yardımdır. Yetimlere verilen bu kurbanların dışında, ayni olarak yine her ay düzenli bir şekilde yardım yapıyoruz." dedi.

Üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının hayır ve bereket ayları olduğunu belirten Bilge, bu aylarda hayır konusunda daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Üç aylar münasebetiyle hayırseverlerden daha fazla duyarlılık beklediklerini belirten Bilge, "Şu anda da hayır ayları olan üç aylardayız. Hayırsever vatandaşlarımızdan bu konuda daha fazla duyarlı olup daha fazla yetimi sevindirmek için yapacakları yardımları bekliyoruz. Ne kadar çok yardım yapılırsa o kadar çok yetim sevinmiş olacak. Bir yetimi sevindirmek Resulullah'a komşu olmak demektir. Önümüzde Ramazan ayı var. Ramazan ayında yetimleri daha fazla sevindirebilmek için onlara hem gıda yardımında hem de bayramlık elbise yardımında bulunmak istiyoruz. Bu konuda da hayırsever vatandaşlarımızdan duyarlı olup bu yardıma katkıda bulunmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir