• DOLAR 32.371
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Müslüman adaya hakaret edenlerin cehenneme kadar yolu var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'da Hür Demokrat Parti'nin (FDP) yerel seçimler için adayları arasında yer alan Aygül Kılıç'ın başörtülü afişini sosyal medyada paylaşması ülkede tartışmaya neden oldu

Eleştiriler ırkçılardan

FDP'nin Neumünster teşkilatı konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak Kılıç'ın adaylığına desteğini vurguladı. Hür Demokrat Parti (FDP) açıklamasında "ilerici ve liberal insanlar, başka kültür, din ve milliyetlere tabii olanlara ne giyeceklerini zorla kabul ettirmeyen insanlardır" denildi.

Irkçı parti ve vekiller başörtülü olduğu için Kılıç`a sözlü saldırılarda bulunurken partisinden de peş peşe açıklamalar geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan FDP milletvekili Konstantin Kuhle  "Aygül Kılıç gibi kadınların kendi siyasi görüşlerini açıklamalarına olanak sağlayan FDP gibi bir siyasi partinin parçası olduğum için gururluyum" dedi.

"Cehenneme kadar yolu var"

Bir açıklama da FDP Genel Başkan vekili Wolfgang Kubicki`den geldi. Kubicki açıklamasında ırkçıların anlayacağı dilden konuştu ve "Başörtüsü takan veya takmayan Müslüman bir adaya hakaret edenlerin cehenneme kadar yolu var. Kendi değerlerimize ihanet etmektense oylarımızdan feragat ederiz" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir