• DOLAR 32.574
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2427.342
  • ...
Emekli Bir-Sen'den Zamlara Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHRAMANMARAŞ - Emekli Bir-Sen Kahramanmaraş İl Temsilcisi Süleyman Nafiz Ergünay, yaptığı basın açıklamasıyla elektrik ve doğalgaz zamlarına sert tepki gösterdi.

Enerji Bakanının "Zammı mecburiyetten yaptık" sözlerini hatırlatan Ergünay, "Neymiş efendim; dolar ve Petrol fiyatları yükselmiş. Siz milleti cahil mi sanıyorsunuz, dolarda düşüyor, petrol fiyatları da…" ifadelerini kullandı.

Elektriğe yüzde 10, doğalgaza yüzde 20 zam yapıldığını, emekli maaşında ise yüzde 4 artış yapıldığını ifade eden Ergünay, "Geçim sıkıntısından iki büklüm olan dar gelirli ile Emekli ne yapacağını şaşırdığından ve açlığın verdiği dermansızlıktan artık sesi çıkmaz oldu" dedi.

 

Ergünay, milletvekili danışmanlarının maaşlarına yapılan yüzde 70 zammı hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçmiş iktidarlar çalışana ne oranda zam yaptıysa, emeklilere de aynen yansıtırdı. Son yıllarda hükümetler yaptığı maaş artışında çalışanlarla emekliler arasında ücret uçurumu yarattı. Her gün biraz daha uçuruma gidiliyor. Yapılan zamlar derhal geri alınmalı aksi takdirde, emekliye ve dar gelirliye söyleyecek hiçbir bahaneniz kalmadı." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir