• DOLAR 32.56
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2434.696
  • ...
Karacadağ Kurm`da Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu`nun üye derneklerden Köy, Mezra ve Beldeler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Köy-Der), Karacadağ Pembeviran(Kurm) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe çevre köylerden de katlımla gerçekleşirken, programda Hz. Muhammed`in kişiliği ele alındı.

Etkinlik Molla Mücahid tarafından okunan Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve Efendimize getirilen salâvatlarla ve okunan mevlit ile devam etti.


Okunan mevlitten sonra kız çocuk ilahi grubu Hz. Muhammed ile ilgili birbirinde güzel ilahi ve ezgiler seslendirerek programa katılanlardan büyük bir beğeni topladı. Kız çocuk ilahi grubundan sonra Grup Vuslat ve Grup Aksa`da kâinatın efendisi Hz. Muhammed üzerine bestelenen ilahileri seslendirerek köylüleri coşturdular. Etkinlikte 4 yaşındaki Küçük İrem`in okuduğu 571 yılında bir güneş doğdu ilahisi büyük beğeni topladı.

Herkes Efendimizin Hayatını Okusun
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Abdulbari Çelik hoca, Resulullah`ın hayatı herkes açısından örneklerle dolu olduğunu belirtti. Abdulbari Çelik hoca, " Çocuklar Resulullah Efendimizin çocukluk dönemini okusunlar, gençler Resulullah Efendimizin gençlik dönemini okusunlar, orta yaşlı olanlar Resulullah Efendimizin orta yaş hayatını okusunlar, aile reisleri onun ailevi ortamını okusunlar, komutanlar onun komutanlık dönemini okusunlar, kısacası toplumun her tabakasından insan onun hayatını okusun ve öğrensin. Ve onun insanlara özellikle fakir fukaraya karşı ne kadar merhametli olduğunu göreceklerdir. Yine onun hayatına baktığımızda yaşlı bir kadının gelip ona derdini anlattığında hiç sıkılmadan onu dinlediğini ve derdine çare aradığını görüyoruz. İşte bunlar hepsi bizim için birer örnektir." dedi.

Karacadağ halkının İslam uğruna bedel ödediğini dile getiren Abdulbari Çelik Hoca, " Resulullah Efendimiz nasıl bu dava için ümmetin bekası için, ümmetin Allah`ın gazabından ve ateşinden korumak için bedel ödediyse yine aynı şekilde Karacadağ halkı da Resulullah Efendimizin davası için, geleceğin aydınlık olması için büyük bedeller ödedi." diye konuştu.

Efendimizin hayatından kesitler anlatan Molla Celal Bozdaş, "Hz. Muhammed (sav) Mekke`den Medine`ye hicret ederken Medine de ki insanlar Resulullah`ı görmemişlerdi. Fakat birçoğu onu kabul etmiş ve birçoğu da yüksek tepelere çıkıp onun gelmesini dört gözle bekliyorlardı. Siz Karacadağ halkının bugün Resulullah (sav)`in doğum gününü beklediğiniz gibi. Efendimiz Medine`ye geldiğinde ilk olarak orada yıllardır savaş halinde bulunan iki kabilenin arasını buldu. Bundan sonra bu insanlar kardeş oldular ama küfür bunun farkındaydı. Çünkü küfür daima Müslümanları sömürmek ister. İşte o zamanlarda da İslam düşmanları İslam`a saldırılarına devam ediyordu. Bugün İslam düşmanları Müslümanların arasına tefrika sokmaya çalışıyor. Çünkü onlarda farkındadırlar eğer Müslümanlar bir araya gelirlerse, onlar amaçlarına ve gayelerine ulaşamazlar ve eğer Müslümanlar bir araya gelseler ümmet bilincine ulaşsalar küfrün Müslümanlara karşı yapacak bir şeyleri kalmaz. İşte böyle etkinliklerle Müslümanlar bir araya gelmeli vahdet bilincinin farkında olmalıdır." şeklinde konuştu.

Etkinlik Kerbela Şenlik Hocanın okuduğu dua ile sona erdi. (Veysi Çetik - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir