• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
Solhan Çağrı-Der Yardım Çalışmaları Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Solhan'da yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle adını sık sık duyuran Solhan Çağrı- Der Mart ayında da yardıma muhtaç aileleri unutmadı.

Birçok Muhtaç Aileye Yardım Ulaştıramıyoruz
Konuya ilişkin açıklama yapan Dernek Başkanı Nesim Yıldırım, yardıma muhtaç birçok ailenin kendilerine başvurduğunu belirterek,"Solhan Çağrı Der, olarak ana ilkelerinden biri olan şeffaflık ilkesine binaen yaptıkları çalışmaları düzenli olarak aylık hayırsever esnafın yardım yapma isteğini gördükçe, bu konuda yardım talepleri geldikçe yardım yapma şevkimiz de artmaktadır. Üye ve gönüllülerimizin hizmet için gösterdikleri gayret takdire şayandır. Belirlediğimiz ihtiyaç sahibi ailelere her ay düzenli bir şekilde yardımlarımızı ulaştıramıyoruz, ancak bizlere ulaşan yardımların azlığı nedeniyle her yardım götürdüğümüz aileler arasında seçim yapmakta çok zorluklar çekiyoruz. Özellikle ihtiyaç sahibi insanların kurumumuzdan yardım beklentisi var. Bizler de bunu karşılayacak gücümüz olmadığından dolayı, gelen talebi karşılayamıyoruz, bu konuda yardımsever kardeşlerimizin daha duyarlı olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.


Elimizde Şuanda Üç Yüz Civarında Kayıt Var
Başkan Nesim Yıldırım yüzlerce yardım bekleyen vatandaşın olduğunu kaydederek,"Elimizde şu anda üç yüz civarında kayıt var. Bunların hepsine birden ulaşmamız mümkün olmadığı için bu kayıtları kendi içerisinde birinci derece, ikinci derece, üçüncü derece kayıt şeklinde sınıflandırdık. Önceliğimiz birinci derecede mağdur olmuş ailelerdir. Bunlar da daha çok herhangi bir yerden geliri olmayan yoksul, yetim, dul, yatalak veya yaşlı olup kendisine ve çocuklarına bakacak durumu olmayanlara aylık düzenli olarak yardım ulaştırdığımız kimselerdir." şeklinde konuştu.

"Komşusu Açken Tok Yatan Bizden Değildir"
Yardım çalışmalarını aralıksız devam ettiklerini dile getiren Başkan Yıldırım, "Tespit ettiğimiz birinci dereceden ihtiyaç sahiplerine aylık düzenli gıda paketleri ulaştırıyoruz. Mart ayı boyunca ise 10 aileye gıda paketi dağıttık. Bu gıda paketlerinin tedarikinde bize güvenerek yardımlarını fakir ailelere ulaştırmak isteyen yardımsever kişiler ile muhtaç aileler arasında köprü görevi görmekten, büyük bir mutluluk duyuyoruz. Yardım gönderen herkese buradan teşekkür ediyorum. Komşusu açken tok yatan bizden değildir, hadis-i şerifini kendimize misyon ederek yardım tespit ve dağıtım çalışmalarını yürütüyoruz. " dedi. (Muhsin Barış - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir