• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van'da Sülükler Geçim Kaynağı Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van'ın Cumhuriyet Caddesi eski tekel binası civarında 20 yıldan bu yana sülük satan Yılmaz Seyhan geçimini sülük satışıyla yapıyor. Halkın yoğun ilgi gösterdiği sülükler İstanbul'dan getiriliyor.

Yıllardır sülük satışıyla uğraştığını belirten Yılmaz Seyhan sülüklerle ilgili bilinmeyenlerden bahsederek, "Ben yaklaşık olarak 20 yıldır bu işle uğraşıyorum. Nisan başlarından başlayarak Kasım sonlarına kadar devam etmektedir. Biz stok yaptığımız için yıl boyunca elimizde bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

"Bir Çok Hastalığa İyi Geliyor"
Sülüğün birçok hastalığa iyi geldiğini söyleyen Seyhan, "Damar tıkanıklıkları başta olmak üzere birçok dolaşım sistemi hastalığında, varis, romatizma, sünizit ve bel fıtığı gibi birçok hastalığa iyi geldiğini" söyledi.

"Sülükler İstanbul'dan Geliyor"
Sülüklerin kendilerine İstanbul'dan gönderildiğini hatırlatan Yılmaz Seyhan, "Bu sülükler İstanbul'dan gönderiliyor. Orada özel çiftliklerde yetiştirilip bize o şekilde gönderiliyor. Tabi bize yavru sülükler gönderiliyor ve burada belli bir süre kaldıktan sonra satışa çıkarıyoruz. Sülükler her hastada bir defa kullanılabilmektedir. İkinci defa başka bir hastada kullanılması kan yoluyla bulaşan hastalıklara sebep olabiliyor. Onun için tek seferde kullanılıp imha ediliyor." dedi.

Günde ortalama 20-30 tane sülük sattığını belirten sülük satıcısı, "Mevsiminde günde ortalama 20 ila 30 tane satabiliyoruz. Tanesi 5 liradan satıyoruz. Bunun müşterisi ise kimi Doktorlar ya da onların tesviyesiyle bize gelen hastalar veya, Kimi TV'lerde bunun faydasını öğrenip gelenlerdir." Şeklinde konuştu. (Murat Dalgın, Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir