• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Diyarbakır direk seferler ile Avrupa`ya bağlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

THY ve Lufthansa şirketinin ortak kuruluşu olan Sunexpress, 19 Haziran 2018 itibariyle Diyarbakır'ı direk uçuşlar ile Avrupa'ya bağlayarak, Almanya'nın önemli destinasyonları olan Frankfurt, Hannover ve Duesseldorf'a seferler düzenlenecek.

Düzenlenen basın toplantısında SunExpres Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan'ın sunumundan sonra bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır'ı Avrupa'ya bağlayan seferlerin sadece Diyarbakır için değil Diyarbakır'a komşu bütün iller için bir kazanım olduğunu belirtti.

Diyarbakır'ı Avrupa'ya ve bir anlamda dünyaya bağlayacaklarını belirten Güzeloğlu, "Diyarbakır'ı Avrupa'ya ve bir anlamda dünyaya bağlıyoruz. SunExpress ile başlayacak 19 Haziran'daki seferler ilk etapta Almanya'nın 3 şehrine doğrudan ve direkt uçuşlarla haftada bir gün karşılıklı olmak üzere başlıyor. Frankfurt, Hannover ve Duesseldorf ile başlayan bu seferler bir ilk ve başlangıç olmanın yansıra geleceğin büyük ve iddialı değişiminin de habercisi oluyor. Şüphesiz bu üç kentin dışında Türkiye bağlantıları ile Avrupa'nın 19 kentine Diyarbakır doğrudan uçuşlarla bağlanmış oluyor. Bu büyük kazanım sadece Diyarbakır değil Diyarbakır'a komşu bütün illerimizi etkileyen ve etkileyecek olan çok önemli bir değişimdir ve kazanımdır. Ülkemizin bu çok önemli ve çok değerli coğrafyasının bütün zenginliklerini dünya ile buluşmasıdır ilk etapta bu yıl için ayrılan koltuk sayısı 312 bin 984'dür. Bu da çok iddialı ve çok değerli bir başlangıcı gösteriyor. Bin 656 ile gerçekleşecek uçuş sayısı ile inşallah biz başlangıçtaki bu hedefimizi aşacağız." dedi.

"2018 yılında Siaypi hizmet alanını Diyarbakır Havalimanında buluşturuyoruz"

"Diyarbakır'ın çok modern Havaalanı altyapısıyla ve çok güçlü ulaşım bağlantı noktası, böylelikle uluslararası noktada çok iddialı bir konuma geliyor." diyen Güzeloğlu şöyle devam etti:

"5 milyon kapasiteye sahip olan yıllık havalimanımız bugün itibariyle her geçen gün yolcu sayısı Artan ulusal ve uluslararası anlamda, çok iddialı konuma doğru yol alan bir Havalimanıdır. Sadece Diyarbakır'a değil bölgeye hizmet eden havalimanımız 2018 yılında VIP hizmet alanını, Diyarbakır havalimanında buluşturuyoruz ve Diyarbakır'a kazandırıyoruz. 2017 verilerine göre, yolcu sayısında yüzde 7'lik bir artış yaşanmıştır. Bir önceki yıla göre yüzde 7 artış ile toplam Diyarbakır havalimanımızda iç ve dış hat olmak üzere 2 milyon 64 bin 379'a ulaşmıştır."

"2017 yılında toplam 13 bin 430 uçuş gerçekleşmiştir"

2017 yılında toplam 13 bin 430 uçuşun gerçekleştiğini söyleyen Güzeloğlu, "Uçuş trafiği açısından bakarsak ise 2017 yılında toplam 13 bin 430 uçuş gerçekleşmiştir. Dış hat uçuşlarımızda bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 100 artış gerçekleşmiştir. 2018'de bunun çok daha yüksek bir rakama ulaşılacağını tekrar altını çizerek paylaşmak istiyorum. 2017 yılında elimize gelen turist sayısı yaklaşık yüzde 130 artış gerçekleştirmiş 122 bin olan 2016 sayısı 2017'de 280 binler civarına gelmiştir. Konaklayan kişi sayısı da yüzde 40 artarak 4 bin 300 kişiye ulaşmıştır." ifadelerini kullandı. (Mehmet Çelik-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir