• DOLAR 32.566
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2431.994
  • ...
ABD ile Menbic görüşmelerinin tarihi belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın 30 Mart'ta ABD'ye giderek, PKK/PYD tarafından boşaltılmasının istendiği Menbic konusunu görüşecek. Yalçın, ABD ile ortak mekanizma çerçevesinde görüşmelerde bulunacak.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Yalçın'ın başkent Washington'da ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John J. Sullivan ile yapacağı görüşmelerde, Türkiye-ABD ilişkileriyle bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak.

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın şubat ayındaki Ankara ziyaretinde iki ülke arasında Suriye, FETÖ ve PKK ile mücadele konularında ortak mekanizmalar kurulmasına karar verilmişti.

Ancak ABD Başkanı Donald Trump, Tillerson'ı görevden alarak yerine CIA Başkanı Mike Pompeo'yu getirmiş, bu nedenle Çavuşoğlu'nun 19 Mart'taki Washington ziyareti de ertelenmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamada "Menbic 'ten çıkmayız.' yaklaşımları Trump'ın iradesi değildir." demişti.

ABD'li askeri ve sivillerden oluşan bir heyet, geçen hafta Menbic'te görüntülenmişti. ABD'li heyetin PKK/YPG'lilerle çekilmeyi görüştüğü gelen bilgiler arasında.

2016 yazında IŞİD'ten alınan ilçeye PKK/YPG'liler yerleşmiş, ABD birçok kez söz vermesine rağmen PKK Menbic'ten ayrılmamıştı. (İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir