• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
Bu Kez Öğrencilerden Öğretmenlere Ders
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Öğle saatlerinde Erzurum Öğretmenevi’nin konuğu olan öğrenciler, burada masalardaki tuzlukları tek tek topladı. Yemek yiyenleri, tuzun zararları hakkında bilgilendirdi. Hazırladıkları broşürlerle bilgi veren öğrenciler, giydikleri kostümlerle de insanların dikkatini çekmeye çalıştı.

Tuzluk şekline giren öğrencilerden birinin üzerine “18 gram tuz çok fazla” diğerine ise “5 gram tuz 4 gün yeter” yazısı yer aldı. Proje kapsamında yaptıkları araştırmalarla bir insanın günlük tuz ihtiyacından çok fazlasını tükettiği bilgisine ulaşan öğrenciler bu gerçeği insanlarla paylaşmak ve beslenme konusunda bilinçlendirmek istediklerini ifade etti.

Mecidiye İlköğretim Okulu Sağlık Kulübü danışman öğretmeni Ebru Yağanoğlu, çok kısa sürede gözle görülür bir başarı elde ettiklerini ifade etti. Hazırladıkları broşür ve el ilanlarında bir insanın günlük tuz ihtiyacının ne kadar olduğuna dair bilgiler bulunduğunu belirten Yağanoğlu, “Aynı zamanda okulumuz öğrencilerinin rol aldığı 1,5 dakikalık kısa film hazırladık” diye konuştu.

Proje koordinatörü Murat Yağanoğlu, Erzurum’da başlattıkları uygulamayı kısa sürede bütün Türkiye’de uygulanması temennisinde bulundu. Öğretmenevindeki masalardan tuzlukları toplayan öğrencilerin, kısa süre sonra şehirdeki lokantaları dolaşarak onları da bu halkaya dahil edecekleri bilgisini verdi.

Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt, öğrenci ve öğretmenlerin bu gayretlerinin takdir edilmesi gerektiği aktardı. Kurt, “Ben 18 yıldır tuz kullanmıyorum. Benim için tuzu bırakmak çok zor olmayacak. Ama az bir gayetle tuz kullanımı rahatlıkla azaltılabilir” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin rol aldığı `Azı Karar` isimli kısa filmde, okulda tuzun zararlarını öğrenen bir öğrenci, bildiklerini ailesiyle paylaşıyor. Çocuk, tuzun ne manaya geldiğini ise kendi çizdiği bir resimle anlatıyor. Resimde bir tansiyon ölçme aleti yer alıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir