• DOLAR 32.347
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2321.8
  • ...
Erdoğan: Zeytin Dalı`nın bereketi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Varna'daki Türkiye-AB zirvesinin olumlu geçtiğini belirterek, bunun nedeninin Suriye'deki harekatlar olduğunu söyledi ve "Güçlü iseniz gelişmeler de daha farklı oluyor. Olumlu gelişmeler, Fırat Kalkanı'nın, Zeytin Dalı'nın bereketidir." ifadelerini kullandı.

AB ile bütün olumsuzlukların geride bırakıldığını söylemenin yanıltıcı olacağını vurgulayan Erdoğan, "Tabii ki, 'Her şey dört dörtlük, bütün olumsuzluklar geride kaldı.' demek, kendimizi yanıltmak olur. Ama liderler düzeyinde bir araya gelmemiz, beraberce masaya oturup samimi bir şekilde konuşmamız önemliydi. Diyaloğu sürdürme, ilişkilere ivme kazandırma hususunda mutabakat var. Arkadaşlarımızın daha sıkı markaj yapmaları lazım. Ama olay eninde sonunda, ülke olarak ne kadar güçlü olduğunuzla da alakalı. Güçlü iseniz gelişmeler de daha farklı oluyor." şeklinde konuştu.

"Irak'ta takipçi olacağız"

Erdoğan olası Sincar operasyonu için ise, "Irak yönetimi hassasiyetimizi biliyor. Bize bir haber gönderdiler. 'Biz şu anda Sincar'da gerekli operasyonu birkaç yoldan başlattık, yapıyoruz.' dediler. Şimdi onlarda istihbaratın başına geçen yeni bir isim var. Hakan Bey'e gelmiş, görüşmüşler. Olumlu istikamette gelişmeler olduğunu belirtiyorlar. Biz de işin takipçisi olacağız. Basına YBŞ'liler ile Irak askerlerinin yan yana olduklarını gösteren fotoğraflar düştü. YBŞ'nin sözde lideri 'Sincar'ı terk etmeyeceğiz.' diyor. YBŞ vesaire bunların tümü hikâye. Biz sadece beyanatlara bakmıyoruz; ne yapıldığını teyit etmeyi, gözlerimizle de görmeyi esas alıyoruz. Sincar'dan teröristler çıkarılıyor ise ne âlâ. Yok çıkarılmamışlar ise sınırımıza 60 kilometre mesafedeki Sincar'a da operasyon yaparız." dedi.

"Bir iddia için Rusya'ya tavrımız değişmez"

Erdoğan, İngiltere ile Rusya arasındaki yaşanan casus krizi ile ilgili olarak, "Türkiye'nin kanaatleri NATO ve AB'ye iletiliyor zaten. Bizim tamamen onlar gibi hareket etmemiz söz konusu değil. Bir iddiaya istinaden bazı ülkeler bir adım attı diye, biz de aynı adımı atacak değiliz." diye konuştu.

"Bozkurt işareti spontane oldu"

Erdoğan, "Mersin'de Bozkurt işareti yaptınız. Bu konuyu Bahçeli ile konuştunuz mu hiç?" sorusuna ise, "Rabia'yı sayarken, spontane biçimde olmuş o işaret. Hatta ben farkında bile değildim, konuşma bittikten sonra arkadaşlar söylediler. İrademizin dışında oldu ama güzel de oldu." cevabını verdi.

"Ben, adaletten büyük değilim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınırı geçerek Türkiye'ye girdikleri için tutuklanan iki Yunan askerinin Türkiye-AB Zirvesi'nde gündeme geldiğini belirterek, "Konunun yargıda olduğunu anlattık. 'Siz büyük bir Cumhurbaşkanısınız, o iki askerin bırakılmalarını sağlayın.' dediler. Ben de cevaben, 'Ben adaletten daha büyük değilim. Yargı kararını beklemek lazım.' dedim." açıklamasını yaptı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir