• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, İzmir çevreleri hariç tüm Türkiye'de yağış bekleniyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, gece saatlerinden itibaren Batı Akdeniz ile Mersin ve Adana çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Akşam saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Hatay çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor.

Bu sabah saatlerinde Marmara'nın doğusunun yer yer sisli ve puslu olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının Marmara ve Ege'de 2 ila 4 derece azalarak mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların, gece saatlerinden itibaren Batı Akdeniz ile Mersin ve Adana çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli rüzgâr uyarısı!

Rüzgârın; akşam saatlerinden itibaren Marmara ve Ege ile Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Toz taşınımı uyarısı!

Akşam saatlerinden sonra Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Hatay çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, gece saatlerinden itibaren kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu sabah saatlerinde doğu kesimlerinin yer yer sisli ve puslu olacağı tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra İzmir dışında bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Mersin çevrelerinin, akşam saatlerinden itibaren ise bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinden itibaren Batı Akdeniz ile Mersin ve Adana çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgârın; akşam saatlerinden itibaren Batı Akdeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden, Doğu Akdeniz kıyıları ile bölgenin iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Hatay çevrelerinde gece saatlerinden sonra hafif toz taşınımı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren güneyi, zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin güneydoğu kesimlerinde güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, öğle saatlerinde Bolu ve Düzce çevreleri, akşam saatlerinden itibaren ise bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, Batı Karadeniz kıyılarında gece saatlerinden itibaren kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin iç kesimlerinde gece saatlerinden itibaren güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde güneybatısı, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin güneybatısında güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 Km/saat) esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin hafif olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden itibaren bölgenin güneyinde toz taşınımı bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. 26°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 20°C

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 26°C

Erzurum: Parçalı bulutlu 16°C

İstanbul: Çok bulutlu, sabah ve akşam saatlerinde hafif sağanak yağışlı 14°C

Trabzon: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren hafif sağanak yağışlı 15°C

Zonguldak: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 12°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir