• DOLAR 32.556
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.07
  • ...
60 yayın evinin katılımıyla düzenlenen kitap fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Valiliği tarafından 2013 yılında düzenlenen kitap fuarı, Siirtlilerin ve çevre illerin ilgisiyle her yıl daha da büyüyerek, bölgenin vazgeçilmezi haline geldi. Ziyaretçi ve katılımcı sayısı her yıl artan ve geleneksel hale gelen Siirt Kitap Fuarı, bu yıl Siirt Belediyesinin ev sahipliğinde açılan fuar 1 Nisan Pazar akşamına kadar kitapseverler tarafından ziyaret edilecek.

Geçtiğimiz yıl 45 bin kişinin ziyaret ettiği Siirt Kitap Fuarını bu yıl 75 bin okuyucunun ziyaret etmesi bekleniyor.

Yazarlar okuyucularla buluşacak

Edebiyattan sanata, spordan siyasete, tarihten düşünceye pek çok alanda etkinliğin gerçekleştirileceği fuar süresince, Rasim Özdenören, Yasin Aktay, İhsan Süreyya Sırma, Serdar Tuncer, Leyla İpekçi, Semih Kaplanoğlu, Ahmet Turgut, Ali Ural, Fatma Barbarosoğlu, Nazife Şişman, Bahadır Yenişehirlioğlu, Adnan Demircan, Abdullah Ağar, Adem Apak, Kahraman Tazeoğlu, Mert Aydın ve Kaan Murat Yanık gibi isimlerin de aralarında bulunduğu pek çok edebiyatçı, akademisyen, yazar ve gazeteci söyleşi ve imza etkinliklerinde okuyucularla buluşacak.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, bir eleştiride bulunarak, "Memleketimiz eğer sürekli alim yetiştirmiş olsaydı Siirt bu hallere düşmezdi." dedi. Sırma, vatandaşların çocuklarını yanlarına alarak fuarı gezmelerini ve kitap almaları önerisinde bulundu.

"Bu topraklar ismini sayamayacağımız nice ilim sahibini yetiştirdi"

Fuarda konuşan Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad, kitap fuarının çok zor şartlarda kurulmasına rağmen sürdürülebilir bir seviyeye getirdiklerini ve bölgeye örnek olduklarını söyledi.

Dilşad, "Siirt Kitapla aynı cümlede çok şık duruyor. Kitap fuarlarının devam etmesi için adeta bir fidan yetiştirir gibi hassas davrandık. İklim zorlu olmasına rağmen zemin çok sağlamdı, bu topraklar, İbrahim Hakkı Hazretleri ve daha ismini sayamayacağım nice ilim sahibini yetiştirdi. Bu fidanların meyvelerini uzun yıllar sonra yeni nesil ile çocuklarımız ile alacağız. Kitap bizim için çok kıymetli bu ilim irfan yuvasında bu tür organizasyonların devam etmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bütün ülkede olduğu gibi Siirt'te değişik sebeplerden dolayı kitaba olan ilginin azaldığına işaret eden Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Hz Muhammed'in "amellerin en hayırlısı sürekli olanıdır" Hadis-i Şerifini hatırlatarak sürekli okumanın önemine dikkat çekti.

"Siirt fuarla anılacak"

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt'in fuarla anılacağını söyleyerek, "Siirt'in çok önemli bir yeri var. Bu topraklar ilim ve irfan yuvasının olduğu topraklar bizlerde unutulmuş bu değerleri tekrar canlandırmak için çaba sarf ediyoruz. İnşallah Siirt'i bu manada hak ettiği yerlere getireceğiz. Bizler Siirt'in kötü şeylerle anılmasını istemiyoruz bu topraklarda yazarlarımız, akademisyenlerimiz, yetişti neden daha fazlası yetişmesin? Yetişecek inşallah işte bu kitap fuarları bunların ilk adımı olacak ve Siirt'i terörle anılmasını sileceğiz inşallah."  dedi.

Siirt'te açılan fuara tekerlekli sandalyesiyle gelen yürüme engelli Barış Amcalar, Siirt'in artık kitaplarla alınılıyor olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Emeği geçen herkese teşekkür eden Amcalar, Siirt'in bu tür etkinliklere çok ihtiyacı olduğunu ve kitapların cehaleti öldürdüğünden dolayı toplumun geleceğe yönelik daha güzel şeyler yapacağına inandığını söyledi.

Bu tür etkinliklerin toplumu bilinçlendirdiğine dikkat çeken Abdullah keskin de şunları söyledi:  

"Fuar her açıldığında birkaç kez geliyorum, fuarda zevkle okuduğum kitap türleri var. Çok faydalı bir faaliyet, milletimizin okumasına ve bilinçlenmelerine davet etmek gerçekten çok güzel, milletimiz bu tür etkinliklerle daha üst seviyelere çıkacağına inanıyorum, emeği geçen herkese teşekkür ederim."

1 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek

Konuşmaların ardından 60'a yakın yayın evinin katıldığı fuarın kurdelesi kesildi. Saat 11.00 itibarı ile açılan 5'inci Siirt Kitap Fuarı, 1 Nisan Pazar gününe kadar, 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. (Murat Orhan- İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir