• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...
VIP firmaları bazı otobüs işletmecilerini mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR İl Başkanlığını ziyaret eden Bingöl Otobüsçüler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Mehmet Aydın yaşadıkları sorunları anlattı. Aydın, bazı VIP firmalarının, otobüs işletmecilerini mağdur ettiğini belirterek, görüştükleri kurumların kendilerine yardımcı olmadıklarını söyledi.  

Bingöl Otobüsçüler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Aydın, HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı'ya şehirlerarası yolcu taşımacılığı konusunda yaşadıkları mağduriyeti anlattı. Aydın, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının, yetki belgeleri dışında yolcu taşımacılığı yapan VIP taksiler nedeniyle bitme noktasına geldiklerini ifade etti.

Yıllardır onlarca kişinin şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarında çalışarak ekmeklerini kazandığını belirten Aydın, devam eden mağduriyetler nedeniyle bitme noktasına geldiklerini söyledi.

Yanlış uygulamalar yüzünden taşıdıkları yolcuların sayısının her geçen gün azaldığını söyleyen Aydın, yolcu sayılarının düşmesini VIP taksi firmalarının, grup taşımacılığı yerine bireysel taşımacılık yapmasına bağladı.

Aydın, VIP firmalarına verilen yolcu taşıma belgesinin grup taşımacılığı yapmaları için verildiğini ama bu firmalarının kendilerine verilen belgenin dışında, bireysel yolcu taşıdığını belirtti. Aydın, yıldan yıla firmalarında çalışan personel sayısının düştüğünü, bazı günler her saat başı yapmaları gereken otobüs seferlerini yolcu olmadığından dolayı iptal etmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Bazı VIP firmalarının kendilerini mağdur ettiğini ifade eden Ayıdn,"VIP firmalarına verilen yetki belgeleri grup taşımacılığı yapmaları için geçerli, grup taşımacılığı yapmak ise 'turist veya öğrenci kafilesi taşıyabilirsiniz' demektir.  VIP firmaları ise grup taşımacılığı yerine mahalle aralarına girip yolcuları evlerinin önünden alıyor. Bu durumun denetlenmesi ve bir çare bulunması için yetkili mercilere yaptığımız başvurular bir sonuç getirmedi." şeklinde konuştu.

"Kurumlar sorumluluğun kendilerinde olmadıklarını söylüyor"

VIP firmalarının yolcu alacakları ve bırakacakları alanın belirlenmesi ve bu firmaların iş yeri açma ruhsatları konularında Bingöl Belediyesi ile yaptıkları görüşmelerin sonuçsuz kaldığını ileri süren  Aydın, "Konunun çözümü için belediye, emniyet, valilik ve il trafik komisyonuna yazdık, hatta yüz yüze görüşmelerimiz oldu ancak kurumlar sürekli sorumluluğun kendilerinde olmadıklarını söylüyor ve sorunun çözümü için kimse adım atmıyor. Sonuç olarak onlarca insan ekmeğinden oldu ve bitme noktasına geldik." İfadelerini kullandı.

"Yetkilerin bu mağduriyeti gidermek için acil çözümler bulması gerekir"

Yaşadıkları Mağduriyeti anlatan Aydın'ı dinleyen Tasalı ise şunları söyledi: "Mehmet beyin yaşadığı bu haksız rekabeti yüzünden mağdur olduğunu daha önceden basından duymuştuk. Bu haksız rekabetten dolayı şu an yolcu bulamıyorlar. Daha önce 48 sigortalı işçi çalıştırırken şu an yaşanan mağduriyet nedeniyle çalışan sayısı 8'e düşmüş, işletme kapanma aşamasındadır.  Bu konuda yetkililer kendilerine sahip çıkmamış, her yere başvurmasına, hak aramalarına rağmen şu ana kadar herhangi bir çözüm bulunmamıştır. Yeni oluşacak mağduriyetlerle beraber işsizler kervanına yenilerini de katacaktır. Yetkilerin bu mağduriyeti gidermek için acil çözümler bulması gerekir. Çözüm olarak bu mağdur firma sahiplerine de böyle bir çalışma imkanı ve izni verilsin. Şu an haksız bir rekabet yüzünden mağduriyet söz konusu bunun giderilmesi için çözümler bulunması lazım." (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir