• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
"Sahih bilgiyi elde edebilmek için bol bol okumak gerekiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar" projesi kapsamında yürütülen "Batman Her Yerde Okuyor" kampanyası çerçevesinde Kitap ve Okuma Kültürü üzerine söyleşilere devam eden Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, bu hafta Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Okulun konferans salonunda gerçekleşen "Kitap ve Okuma Kültürü" konulu söyleşi programında Kurtaran öğrencilere hitap etti.

İnsanın öğrenme merakı olan bir varlık olduğunu söyleyen Kurtaran, "Hepimiz her gün yeni şeyler öğreniyoruz. Bu durum insanın öğrenmeye ihtiyacı olan bir varlık olduğunu göstermektedir. Kısacası insan öğrenme arzusuyla, öğrenme iştiyakıyla yaratılmış bir varlıktır. Bu öğrenme arzusu ilk insandan günümüze kadar devam etmiştir ve kıyamete kadar da devam edecektir. Allah Hz. Adem'i yarattıktan sonra ilk olarak ona esmasını öğretti ve o andan günümüze kadar insanoğlu içerisinde öğrenme arzusunu taşımaya devam etmektedir. Tabi bu öğrenme isteği sadece bilgi depolamak manasında değildir. Aynı zamanda öğrendiklerimizi irademiz doğrultusunda fiiliyata dönüştürmeliyiz. İnsanı değerli kılan şey irade sahibi olmasıdır. Aynı zamanda insan üreten bir varlıktır. İnsan yeni şeyler üretebilmek için bilgiye ihtiyaç duyar. Sahih bilgiyi elde edebilmek için ise bol bol okumak gerekiyor. Çok okuma kişinin kendisine, hayatına, çevresine ve geçmişine dair bilgi sahibi olması anlamına gelir. Toplumumuzda en çok bilgi sahibi, hikmet sahibi, irfan sahibi olan kişilere saygı gösterilir ve değer verilir." dedi.

Kitap okumadan uzaklaşan toplumun geriye doğru gittiğine dikkat çeken Kurtaran, "Bir dönem toplum olarak kitaptan uzaklaştık. Kitap okumayı ihmal ettik ve bu durum bizi ilmi olarak çok geri götürdü. Fakat son yıllarda ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de gençlerin daha çok kitap okuduğuna şahit olmaktayız. Sizler ilerleyen yıllarda gideceğiniz üniversitelerde ilim ve irfan sahibi gençler olarak gösterilmelisiniz. Yani bulunacağınız ortamlarda bilgi birikiminizle ve entelektüel duruşunuzla farkını ortaya koyan bireyler olmalısınız. Bütün bunların olması için ihtiyacınız olan en önemli şey kitaplarla kuvvetli bir bağ kurmaktır." diye konuştu.

Söyleşi Kurtaran'ın konuşmasının ardından öğrencilerin kitap ve okuma kültürü üzerine duygu ve düşüncelerini ifade etmeleriyle son buldu.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir