• DOLAR 32.564
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.092
  • ...
"Aile ve Çocuk İlişkisi" konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Kültür İl Merkezi Konferans Salonunda Psikolog Rabia Laçin, tarafından "Aile ve Çocuk İlişkisi" hakkında konferans verdi.

Batman Valiliğinin öncülüğünde yapılan "Aile ve Çocuk İlişkisi" konferansı yapıldı. Konferansa Batman Valisi Ahmet Deniz'in eşi Olcay Deniz, Psikolog Rabia Laçin ve vatandaşlar katıldı. Konu hakkında konferans vere Laçin, aile içinde sıkıntılı bir diyaloğun olduğu zaman bedensel sıkıntıların da ortaya çıkabileceğini belirtti.

Konferansta konuşan psikolog Laçin, "Dünyada ne kadar birey varsa evliliğin bir o kadar tanımı vardır. Yıllanmış bir evliliğe saygı duyulabilir, ancak bu sizin aile olduğunuz anlamını taşımayabilir. Aile içi iletişim neden bu kadar önemli, aile denen müessesenin toplumda korunması adına oldukça önemli, aile bireylerinin ruh sağlıkları akabinde beden sağlıkları için oldukça önemlidir. Biliyoruz ki stres her hastalığın başıdır. Aile içinde sıkıntılı bir diyaloğunuz varsa zaman içerisinde bedensel sıkıntılara da sebep olabilmektedir. Gelecek nesil için aile içi iletişim oldukça önemlidir. Biz ebeveynler olarak, iletişimde olduğumuz süreç içerisinde çocuklarımıza birçok şeyi öğretiyoruz, sevgiyi nasıl ifade ettiğimizi ve problemleri nasıl çözdüğümüzü." ifadelerini kullandı.

Konferansın ardından Rabia Laçin'in yazdığı Perspektif kitabı imzalı bir şekilde vatandaşlara hediye edildi. (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir