• DOLAR 32.537
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2493.361
  • ...
Erdoğan'dan Kılıç'a Yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERK - Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın ''Siyasetin yargıyı kuşatmasına izin vermeyeceğiz'' sözlerini değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

 

TBMM'de, gazetecilerin Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sözlerini hatırlatması üzerine, Başbakan Erdoğan,''Ülkemiz malum kuvvetler ayrılığı üzerine kurulu bir sisteme dayalıdır. Bunun yasama, yürütme, yargı organı vardır. Bu erklerin hiçbirisinin bir diğerini kuşatma yetkisi söz konusu değildir." İfadelerini kullandı.

 

Erdoğan, "Biz bildiğiniz gibi bir erkin, özellikle kendisini kuşattığı dönemi yaşamış bir partiyiz. Bunu gördük, bunu tecrübe etmiş, görmüş siyasi parti olarak da ülkemizde hiçbir erkin bir diğerini kuşatmasına biz de asla müsaade etmeyiz. Mücadelemiz de bu istikamette yürümüştür. Zaten demokratik parlamenter sistemin de esası budur.'' dedi.

 

Meclis'ten ayrılırken gazetecilerin, ''CHP ile MHP de 12 Eylül davasına müdahil olmak için başvurdu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Erdoğan, ''Herhalde aklı selimin yolu birdir. Bizim de Hükümet olarak bu konuyla ilgili müdahil olacağımızı dün Bakanlar Kurulu'ndan sonra zaten Hükümet Sözcümüz açıkladı. Şu anda da zannediyorum, müşavirim 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müracaatı yapmış olması lazım'' karşılığını verdi.

 

Kimi yetkilendirdiğinin sorulması üzerine Erdoğan, 1. Hukuk Müşavirini görevlendirdiğini söyledi.

 

Başbakan Erdoğan, teşvik paketinin ne zaman açıklanacağı sorusuna da ''Perşembe'' cevabını verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir