• DOLAR 32.565
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2430.335
  • ...
Artık Hayvanlar Susuz Kalmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın TUBİTAK destekli ilköğretim öğrencilerine yönelik matematik ve fen bilimleri alanlarında düzenlediği ülke çapındaki en önemli proje yarışması olan ‘Bu Benim Eserim’ proje yarışmasında 17 Ağustos İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Ayşe Nur Başaran’ın ‘Ziller Hayvanlar İçin Çalıyor’ adlı projesi Sakarya elemelerini başarıyla geçti. İstanbul ve yedi ilin yer aldığı Marmara Bölge Çalışma Grubu`ndaki değerlendirmede de başarılı bulunan proje Bölge Bilim Kurulu`nca bölge finalinde sergilenmeye layık görüldü.

Ayşe Nur Başaran projeyi hazırlarken; gelişen şehir hayatı ve betonlaşmanın etkisiyle hayvanların fazlasıyla zarar görmesi, su ve yiyecek ihtiyacını karşılamakta sıkıntı çekmesi göz önünde bulundurdu. Özellikle yaz aylarında yağışların az olması nedeniyle susuzluğun arttığını düşünen Başaran, insanlara hayvanların su ihtiyacını sürekli hatırlatabilecek bir sistem tasarladı. Başaran`ın hayvanların su ihtiyacını insanlara sürekli hatırlatmaya yönelik cihazı, kabın içindeki su azaldığında alarm veriyor.

Başaran, projesinin sokakta, hayvan barınaklarında, hayvanat bahçelerinde, besi çiftliklerinde, evlerde beslenen hayvanlar için kolaylıkla kullanılabileceğini söyledi.

17 Ağustos İlköğretim Okulu Müdürü Cumhur Karasu, öğrencilerinin başarısından mutluluk duyduklarını belirtti. Karasu, “Okul olarak her alanda sıkı bir şekilde mücadele ediyoruz ve başarı düzeyimizi artırmayı hedefliyoruz. Ben öğrencimiz Ayşe Nur’u ve ona danışmanlık yapan Fen ve Teknoloji Öğretmenimiz Burcu Şık’ı tebrik ediyor, hedefimize ulaşmada sağladıkları katkıdan dolayı da teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir