• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Amaç ödül değil Peygamberimizi tanımak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezinde düzenlenen ödül törenine; Zeytinburnu, Kağıthane, Beyoğlu, Sarıyer ve Fatih ilçelerinden ödül kazanan adaylar ve birçok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program ilahi ses sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. Programda Peygamber Sevdalıları Platformunun yaptığı çalışmaları konu alan bir Sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu sözcüsü İsa Güvendik yaptığı konuşmada sınavın kaybedeninin olmadığına vurgulayarak, "Belki farklı ödüller kazanan kardeşlerimiz var ama bu sınavın kaybedeni yoktur." dedi.

Güvendik, sınav sürecinde yaşanan bir olayı hatırlatarak şunları dile getirdi "Yaşlı bize teyze bize gelerek genç yaşta olan oğlunun sadece ödüller arasında bulunan Laptop için sınava kaydolduğunu söyledi ve ne namaz kılıyor ne de din hakkında bilgisi var. Sırf ödülü kazanmak için kitabı 2-3 defa okudu. Belki bu sayede bir şeyler öğrenir." diyerek sevincini kendileriyle paylaştıklarını söyledi.

Bu tür sınav organizasyonlarını düzenlerken asıl amaçlarının ödül vermek olmadığını söyleyen Güvendik, "Burada asıl amaç Peygamberi okuyup tanımaktır" dedi.

Güvendik "Gelin Peygamberi beraber tanıyalım, gelin O'nu okuyalım ve O'nun gibi yaşama gayretine girelim. O'nu okumasak, O'nu tanımasak, O'na iman etmezsek, O'nun peşinden gitmezsek cennete gidemeyeceğimizi biliyoruz. Onunla olmak, O'na iman etmek bizi cennete götüren yoldur. O yüzden bu sınavları yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Program ödül kazananların ödüllerinin takdim edilmesi ve çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu. (Nizamettin Aşkin- İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir