• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2419.216
  • ...
Diyarbakır'ın 37 köy ve mezrasında sokağa çıkma yasağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Lice ve Hani ilçelerine bağlı 37 köy ve mezrada PKK'ye yönelik operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince Hani ilçesine bağlı olan; Kaledibi, Akçayurt, Topçular, Yukarı Turalı, Kalaba, Uzunlar, Serenköy köyleri ile Başaklı, Güzelce, Taşburun, Karapilyari, Mezartarlası, Sıraevler, Horsel, Çay, Damlatepe, Uysal, Aşağı Turalı, Gürbulak mezraları ve Lice ilçesine bağlı olan; Şenlik, Birlik, Abalı, Erginköy, Tuzlaköy, Çeper, Daralan ve Duruköy köyleri ile Elmadere, Ağılçık, Akçapınar, Ayaz, Şakan, Boyluca, Dahlık, Alikahya, Hacımusabey ve Kutlamış mezralarında 27 Mart 2018 Salı günü saat 08.00'den itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasaklanmıştır." denildi.

Söz konusu yasağa uyulmasının can ve mal güvenliği yönünden önem arz ettiğinin bildirildiği açıklamada, yasağın bitim süresinin ayrıca duyurulacağı ifade edildi. (Mehmet Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir