• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
 "Dinimiz okumayı emrediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

26 Mart 1 Nisan tarihleri arasında 54'üncü Kütüphane Haftası etkinlikleri başladı. Bu çerçevede, Adıyaman İl Kütüphanesinde, "Yeni Nesil Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphaneler" temasıyla farklı etkinlikler düzenlenmeye başlandı. Ana okul öğrencileri de giydikleri masal kahramanlarının kostümleri ile etkinliklere katıldı.

Etkinlikler hakkında değerlendirmelerde bulunan Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, dinimizin ilk emrinin "oku" olduğunu belirterek, "Bize yolumuzu gösteren, bize yol çizen yüce kitabımız Kur'an-ı Kerimdir. Kur'an-ı Kerim'inde ilk emri okudur. Cenab-ı Allah'ın (Celle Celaluhu) Peygamber Efendimiz (Aleyhisselama) ilk vahyi, ilk emri 'oku' olmuştur. "Oku! yaratan Rabbinin adı ile" diye devam eden ayet-i kerimelerde rabbimiz bize okumayı emrediyor." dedi.

"Her şey okuma ile halledilir"

Okumanın önemine değinen Müftü Öztürkçü, her meselenin okuma ile halledileceğini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dünya ve ahiret saadeti okuma ile halledilir. İnsanların başına ne geliyorsa cahillikten geliyor. Okuma ile ilerlemenin, kalkınmanın, kardeşliğin temin edileceğini Cenab-ı Hak bizden daha iyi bildiği için, Peygamberimize ilk önce "oku" demiş ve okutulmasını, öğretilmesini de emretmiştir. Bu emrin bir gereğidir ki Peygamber Efendimiz Medine-i Münevere'ye ulaşır ulaşmaz ilk yaptığı iş Mescid-i Nebeviyi inşa etmiş ve caminin hemen bitişiğine ise eğitim verilmesi için ayırmış. Okuma becerisinde olanları ise Ehli Suffa adı altında istihdam etmiştir. Bu insanlar âlim olmuş ve onlarda canları pahasına topluma okumayı öğretmişlerdir."

"Önemli olan ilmi ile amil olmaktır"

Tek başına okumanın bir anlam ifade etmediğini, önemli olanın ise okumanın bilginin toplumsal faydalar sağlayacak şekilde pratiğe dökülmesi olduğunu söyleyen Müftü Öztürkçü, "Bilgi önemli ama bilgi ile beraber önemli olan ise bilginin pratiğe dökülmesidir yani öğrendiği ile amel etmektir. Amel olmayınca okuma pek bir şey ifade etmez. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde "Öyle bir zaman gelecek, insanlar yolunu şaşıracak, âlimler de bu tehlikeye düşebilecek. Ancak ilmi ile amil olanlar müstesna" buyurmuştur." ifadelerini kullandı.  (Cemil Özdaş- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir