• DOLAR 32.331
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2298.609
  • ...
SON DAKİKA
"Köyümüzde kuyu yok ama DEDAŞ bize kuyu cezası kesiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in kırsal mahallelerine verilen elektriğin düşük voltajlı olmasına ve son zamanlarda sık yaşanan elektrik kesintilerine vatandaşlar tepki gösterdiler.

Konuyla ilgili düşüncelerini aktaran Nusaybinliler, söz konusu kesintiler nedeniyle mağdur duruma düştüklerini ve yetkililerin kendilerine yardım etmelerini istediler.

Duruca Mahallesi'nde PTT bayiliği yapan iş yerinin işletmecisi Erdal Fidan, elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşların işlemlerini gerçekleştiremediğini söyledi.

Fidan, "Milleti, elektrik kesintilerinden dolayı işlemlerini yapmadan boşu boşuna evine gönderiyoruz. Esnaf komşularımızın elektriği olduğunda onlardan çekiyoruz. Yaşadığımız mağduriyetin giderilmesini istiyoruz." dedi.

"Devlet elektrik vermeyecekse biz başımızın çaresine bakalım"

Düşük voltajlı elektrik ve kesintilerin, elektronik eşyalarının yanmasına sebebiyet verdiğini dile getiren Murad Akbalık, şunları söyledi:

"Bir haftadır elektriğimizi kesiyorlar ya da tek fazdan veriyorlar. Bu nedenle elektronik eşyalarımız yanıyor. Su kuyusu olanlar elektrik faturalarını yatırmadığından bu kesintileri yaptıklarını söylüyorlar. Bizim köyde herhangi bir kuyu yok, yetkililer gelip bakabilir. Devletten bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz. Eğer devlet bize elektrik vermeyecekse biz başımızın çaresine bakalım, bir şekilde halledelim. Biz faturamızı yatırıyoruz ve kuyu da kazmıyoruz. Yine de elektriğimiz kesiliyor. Ya tek fazdan veriliyor ya da köyün bir kısmına elektrik verilmiyor."

"Kuyu suyuyla sulama yapıyormuşuz gerekçesiyle elektriğimiz kesiliyor"

Tarlalarını salma su yöntemiyle suladıklarını anlatan Bünyamin Fidan, "Çağ Çağ Deresi'nden kanallar vasıtasıyla mahallemize su geliyor. Salma su varken kuyu ihtiyacımız yok. Bizim elektriğimiz kesiliyor. Sebebiyse biz kuyu kazıyor ve kuyu suyuyla sulama yapıyormuşuz, elektrik faturamızı ödemiyormuşuz. Gördüğünüz gibi, bu arazilerin hiçbirinde kuyu çalışması yok, salma su var ve bu su barajdan direkt gelmektedir. Biz bu suyla arazilerimizi suluyoruz. Buradan Cizre tarafına doğru 17 kilometre kadar herhangi bir sondaj veya kuyu çalışması bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.

"Sondaj veya kuyuya ihtiyacımız yoktur"

"Sizde kuyu var, trafo kurmuşsunuz.' diyerek tarım desteklemelerimize el konuluyor." diyen Fidan, "Bölgede böyle bir şeye ihtiyaç yoktur çünkü salma suyumuz kendiliğinden geliyor. Biz bunun parasını Çağ Çağ Sulama Birliğine ödüyoruz. Yani biz, barajdan gelen suyla suluyoruz, sondaj veya kuyuya ihtiyacımız yoktur. Elektrik kesintisinden dolayı çok büyük mağduriyet yaşıyoruz. Bizi Kızıltepelilerle eşdeğer tutuyorlar. Bizim Kızıltepe ile herhangi bir bağlantımız yok. Onların suyu yok ama bizim suyumuz var. Bizim herhangi bir suçumuz yok. Bu işten anlayan kişiler buralara baktıklarında burada herhangi bir kuyunun olmadığını anlayacaktır." şeklinde konuştu. (Cihat Şayık - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir