• DOLAR 32.526
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2490.885
  • ...
Çanakkale`den Nusaybin`e yerli turist ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çanakkale'den Mardin'in Nusaybin ilçesine gelen turist kafilesi Esnaf ve Sanatkârlar Odası yönetimi tarafından karanfillerle karşılandı.

Çanakkale'den Nusaybin'e gelen turist kafilesi gece geç saatlerde ilçeye ulaştı. Sabah saatlerinde alışveriş için ilçe merkezine gelen kafile burada Esnaf ve Sanatkârlar Odası (NESO) Başkanı Ömer Özel ve turizmciler tarafından karanfillerle karşılandı.

İlçenin tanıtımı hakkında misafirlere kısa bir bilgi veren NESO başkanı Özel, daha sonra misafirlere yöreye özgü şal hediye etti.

Nusaybin'de yaşanan olaylardan sonra ilçeye gelen ilk turist kafilesi olduklarını belirten Özel, Nusaybin'in artık olaylarla anılmasını istemediklerini kaydetti.

Nusaybin'in canlandığını belirten Özel, "Bilindiği gibi Nusaybin Güneydoğunun Paris'i olarak biliniyordu. Nusaybin'imize gelen Çanakkale turist kafilesini karşıladık. Karşılamadan dolayı çok memnun kaldılar. Nusaybin halkı olarak Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşları buraya davet ediyoruz. Hepsinin burada bir evi var. Hiç bir ayrım yapmadan, ayrım gözetmeksizin onları misafir edeceğimize hiç kimsenin şüphesi olmasın. Nusaybin tarihiyle, medeniyetiyle hep nam yapmış bir ilçemizdir." dedi.


Tarihi ve turistik yerleri ziyaret ettiler alış veriş yaptılar

Çanakkale'den ilçeye gelen 42 kişilik turist grubu, ilçedeki tarihi ve turistik yerleri ziyaret ederek, ilçe merkezindeki esnaftan alış veriş yaptılar.

İlk defa bir ilçede bu şekilde karşılandıklarını ifade eden turistlerden Ergin Erol, geçmişte yaşanan olaylardan dolayı insanların bölge hakkındaki izleniminin iyi olmadığını söyledi.

42 kişilik grup olarak Çanakkale'den Nusaybin'e geldiklerini kaydeden Erol, "Grubumuz buraya geldi. İnsanların misafirperverliğini, sıcakkanlılığını gördüler. Çanakkale'den tüm arkadaşlarımız buradan memnun olarak dönüyorlar. Nusaybin hakkında gerçekten çok olumlu bir fikir sahibi olduk. Nusaybin'in gezilmesi gereken bir yer olduğunu gördük. Mor Yakup Kilisesi, Zeynel Abidin Camisi, Suriye'nin Kamışlı sınırına yakın sokakları ve bunun yanı sıra insanlarının güzelliğinden çok memnun kaldık. Herkese, buraya gelmesini, görmesini, insanlarla kaynaşmasını öneriyorum" şeklinde konuştu. (Cihat Şayık -İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir