• DOLAR 32.332
  • EURO 35.079
  • ALTIN 2279.419
  • ...

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Doğu Anadolu Projesi (DAP) desteğiyle yapımı tamamlanan ve 10 yıllığına Bingöl Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine kiraya verilen 'Bingöl Belediyesi Canlı Hayvan Pazarını inceledi.

Burada açıklamalarda bulunan Barakazi, sağlanan bu modern ortamlarla birlikte hayvan refahı ön planda tutularak, büyük ve küçükbaş hayvanların satışlarının sağlıklı bir ortamda gerçekleştirileceğini söyledi.

Pazarın, hayvancılığın gelişimine büyük katkı sağlayacağını da ifade eden Barakazi, şunları söyledi:

"Toplam 64 bin metrekarelik alanın 6 bin 400 metrekarelik kısmında canlı hayvan pazarı inşa ettik. İçerisinde müştemilatların da yer aldığı 2 bin metrekarelik alanı Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğimize 10 yıllığına kiraya verdik. Buranın en güzel şekilde değerlendirileceğine eminim. Pazarda nizamiye, idari bina, hayvan pazar alanı, araç yıkama yeri, gübre çukuru, kapalı ahır, kaba yem deposu, bakıcı evi, karantina ahırı yer almaktadır. Hayvancılığa dayalı bir ekonomiye sahip olan ilimizde kısa sürede hayata geçirilen canlı hayvan pazarı sektöre yeni bir nefes aldıracak."

 "Bu yatırım büyük bir fırsat ve nimettir"

Canlı hayvan pazarının sektör için önemli olduğunu belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım ise Bingöl için büyük bir fırsat olan bu imkânın iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Yıldırım, "Burası tüm müştemilatlarıyla harika bir Pazar. Hayvancılık için önemli bir yere sahip olan ilimizde bu eksikliği giderdiği için başkanımıza teşekkür ediyorum. Burada bir veteriner hekimimiz görev alacak ve hayvanların sağlık kontrollerini ve rutin kontrollerini yapacak. Bu tesisin ilimize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

"İlk canlı hayvan pazarına kavuştuk"

Bingöl'ün tarihinde ilk kez canlı hayvan pazarına kavuştuğunu ifade eden Bingöl Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, pazar sayesinde havyan alım ve satımlarının tek noktadan yapılacağını söyledi.

Kaysadu, "Canlı hayvan pazarımızın hizmete açılmasından dolayı son derece mutluyuz. İleride buranın resmi açılışını da yapacağız İnşallah. Burayı daha elverişli ve daha güzel hale getirmek için hep birlikte çalışacağız. Bingöl için çok önemli bir yatırıma kavuştuk. Bundan sonra ilimizde hayvan satışı yapmak isteyen yetiştiricilerimiz bu pazarı kullanacak. Bu hizmeti ilimize kazandırdığından dolayı Başkanımız ve belediyemize teşekkür ediyorum. Bu yatırımın yetiştiricilerimize ve ilimize hayırlı olsun diyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)